<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י שרית ב - 14/12/2020 13:03:14

שלום
    התחלתי טיפול עם פסיכותרפיסטית לצורך טיפול בנקודות שונות
    בטיפוס שלי סתם ככה לוקח לי זמן להתחבר לאנשים .
    התחלתי עם המטפלת מספר מפגשים ולקח לי זמן עד שהרגשתי ביטחון ושאני יכולה לסמוך עליה ולנסות להיעזר בה. במפגש האחרון פתחתי איתה נושא של פגיעה מינית בעבר (ללא פרוט מסוים) תהיתי מאוד לפני לשתף אותה אם היא בכלל מתמצאת בתחום או לא אבל שאלתי את מי שהפנתה אותי אליה והיא אמרה לי שכן ואני בהחלט יכולה לפתוח איתה את הנושא
    ואז כשפתחתי איתה טיפה את הנושא היא אמרה לי שהיא לא מומחית דווקא בתחום הזה והיא יכולה לעזור לי למי לפנות איך שהיא אמרה את זה. זה עשה לי רעעעעעעעעעעעעעע כאילו עד שהרגשתי שאני מתחברת אליה ויכולה לסמוך עליה וליהעזר בה סופסוף כדי להתגבר על חסמים והתלבטתי מאוד לפני לפתוח את זה איתה אם היא בכלל יכולה לעזור ושאלתי לפני זה כדי להיות בטוחה... ובסוף כשאני כבר מתחילה לשתף אני כאילו פתאום מגלה שזה לא התחום שלה והיא לא יכולה לעזור לי וגם אין לי כח לנסות לגשת למישהי אחרת עכשיו שאני לא יודעת איך היא תהיה בשבילי. זה ניפץ אותי והוריד לי ברגע את כל הביטחון והתקווה. אמרתי לה בפגישה שהרעיון על להחליף מישהי עכשיו עושה לי רע אז היא אומרת לי אז עזבי את זה בצד עכשיו בינתיים אנחנו ממשיכות. אבל פתאום אני מרגישה מבולבלת נורא מצד אחד קשה לי עם הרעיון לעזוב אותה ולעבור ולנסות להתחבר שוב למשהי אחרת מצד שני אני מרגישה נסוגה מאוד ובכלל לא באותו מקום של ביטחון לשתף כי בתוכי כאילו מה היא כבר יכולה לעזור לי. זה מתסכל אותי מאודדד למה בניתי עליה ולמה אמרו לי שאני בהחלט יכולה לשתף למה לגרום לי לסמוך ולהתחבר ואחרי זה לכזה בום אני כאילו רגשית רוצה להשאר איתה ושהיא כן תוכל לעזור לי קשה לי להשלים עם זה שלא. וגם היו לי כמה נושאים שרציתי להיעזר לגביהם ועכשיו אני בדילמה בכלל במה לשתף במה היא יכולה לעזור
    מה אני יכולה לעשות ??? אין לי כח גם ככה התלבטתי המון לפני

תשובה: קשה לי מאוד עכשיו
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 15/12/2020 09:17:47

שלום שרית.

אני מצטערת לשמוע על החוויה שלך בטיפול, שהיא אכן מבלבלת ומתעתעת. אני מבינה את הדילמה שלך וההחלטה היא בסופו של דבר שלך, מתוך שיקולי ה"רווח והפסד" שלך, אך אשתף בתפיסתי האישית בנושא.

אני לא חושבת שאפשר "לנווט" את הנפש ולבחור תכנים נפשיים בהתאם לתחומי התמחות של המטפלת. במובן זה, אני רואה את הקושי שלך "לשים בצד" את נושא הפגיעה המינית, ואת החסימה מפני חשיפת תכנים נוספים, דווקא כבריאים וכמהווים תגובה מפוכחת של שמירה עצמית- את רוצה לחשוף את נפשך בפני מי שאכן יכול להיות במגע איתה על כל מה שכלול בה.  אני מבינה את הקושי לסיים קשר בו נבנו חיבור ואמון אבל רוצה גם להזכיר כי היכולת ליצור קשר היא שלך, היא משהו שאת הבאת איתך ושילך איתך הלאה. 

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

טלי עינבר גרוסמן

טלי עינבר גרוסמן

כפר סבא
שני בלסיאנו

שני בלסיאנו

ראשון לציון
טל גולד

טל גולד

גבעת שמואל
ד"ר טליה פייצ'יץ'-אייזן