שלום, אשמח להתייעץ ולבדוק מה אני יכולה לעשות והאם יש לי אופצייה לפנות לטיפול מעבר לגורמים המוכרים. אני כבר הרבה זמן מתלבטת לגבי פנייה לגורם מקצועי אך לא יודעת מה אני יכולה לעשות בנושא. כבר לפני מס' שנים שקלתי זאת בשל פציעה שלא טופלה בצורה נכונה וגרמה לסבל מיותר ומתמשך של שנים, מה שגרם לחרדות ולצלקות נפשיות (עד היום). במשך הרבה זמן הרגשתי שעלי לעשות עם זה משהו, אך ויתרתי, בין היתר כי התקשתי להאמין שזה משהו שיכול להתאים לי וכן מהסיבה שקשה לי לתת אמון במישהו, ולכן לא ראיתי בכך טעם. הבעייה שמאז נוספו עוד משברי חיים וזה כבר גרם לשבירה ולאי אפשרות להתמודד עם שום דבר יותר. נראה שבשנתיים האחרונות לא עובר חודש בלי שקורה משהו ואני חיה בתחושה של פחד מהיום הבא (כמו למשל אובדן של בן משפחה, איבוד מקום עבודה, התמודדות עם מחלה סופנית, וזה הכל רק בחודש אחד. ובאמת על קצה המזלג). הגעתי למצב של אי יכולת להתמודד אפילו עם הדברים הקטנים וזה כבר הגיע למצב שזה גורם לי לנזקים בריאותיים משמעותיים. הגעתי כבר לשפל ולחוסר יכולת להתמודד בזה בעצמי(זה פשוט לעבור מדיכאון לדיכאון) ולצערי אני יודעת שבחודש הבא אאלץ להתמודד עם משהו נוסף שממנו אני חוששת ויודעת שכבר אין לי כוחות להתמודד גם עם זה ואני לא יודעת מה לעשות. החלטתי לנסות להיפתח לרעיון של לפנות למישהו, כי זה כבר מצב של אין ברירה, ולכן התחלתי לבדוק את הנושא. הבעייה שלפי מה שראיתי, לא הצלחתי למצוא פיתרון אפשרי שכן יש לכך שתי אופציות- פנייה דרך הקופה או באופן פרטי. מאחר ודרך הקופה אין חיסיון מלא כפי שיש באופן פרטי, האופצייה הזו ירדה במיידי, מה שמשאיר רק את האפשרות הפרטית. הבעייה שמדובר בעלויות גבוהות. אני לא עובדת ואין לי אפשרות לשלם אפילו חצי מהעלות של הטיפול הפרטי. במקרה הטוב אולי אוכל להרשות לעצמי ביקור אחד, ואני מניחה שאין בכך טעם. מלבד זאת ישנם מטפלים שעוסקים בנושאים שונים, כך שקצת קשה לי לדעת איך אני יכולה לדעת מי יכול להתאים, שכן אני פונה על נושאים כ"כ שונים זה מזה, כך שאין מישהו אחד שמתמחה בכל התחומים הללו, ולכן אם אפנה למישהו שיכול להתאים לי בתחום אחד, אז הוא לא עוסק בתחום אחר. אחרי חיפוש נשארתי רק יותר בספקות של למי נכון לפנות ועל מי אפשר לסמוך. אני יודעת שאם אגיע למישהו שלא יתאים לי, לא אוכל לתת לזה הזדמנות נוספת ולכן אני מפחדת לעשות בחירה לא נכונה. אבל עוד לפני זה אני באמת לא יודעת אם יש לי אפשרות בכלל לעשות משהו בנושא, שכן אין לי את היכולת הכלכלית לזה. אשמח לשמוע את עצתך בנושא. מאחר ודרך הקופה זה ממש לא על הפרק, האם הדרך היחידה לשמור על חיסיון מלא זה רק באופן פרטי (שלצערי כנראה לא אוכל להרשות לעצמי), או שיש לי עוד אפשרות? תודה
שלום לך.
נשמע שאת מתמודדת עם מציאות פנימית וחיצונית לא פשוטה, וטוב שהחלטת לאפשר לעצמך להיעזר. חשוב לי לציין כי העובדה שאת מתמודדת עם מגוון קשיים הנובעים מאירועים שונים אינה בהכרח בעייתית לטיפול, מאחר וטיפול מכוון לנפש בכללותה- אם מדובר בטיפול פסיכודינמי, הטיפול מכוון להנעת שינוי נפשי ועיבוד אזורים נפשיים לא מודעים ואם מדובר בטיפול בגישה קוגניטיבית התנהגותית הטיפול מכוון להקניית מיומנויות וויסות ונטרול דפוסי התנהגות וחשיבה לא יעילים. בכל מקרה, הטיפול מאפשר שינוי והקניית מיומנויות התמודדות כוללניים, ולא ספציפיים לבעיה.
לגבי עלויות הטיפול, תוכלי לעיין בדף הבא לאיתור מטפלים המציעים טיפול מוזל. אפשרות אחרת היא לפנות למוסדות אוניברסיטאים באזורך- לעתים הם מציעים טיפולים מוזלים לכלל הקהילה.
ליטל