תודה ליטל, נהניתי לקרוא את תשובתך. אשמח שתרחיבי מתי סיכויי ההצלחה של טיפול דינמי נמוכים יותר.
סיימתי טיפול לפני מספר חדשים וכעת אינני מעוניינת בהמשך כלשהוא.
נעזרתי והפקתי מהטיפול תועלת רבה, אך לקראת סיומו התחושה היתה שלא ניתן יותר לקיים תקשורת אפקטיבית ביני לבין המטפל. היה לי קשה עם חוסר ההדדיות בקשר אינטימי, הרבה פעמים לא ירדתי לסוף דעתו של המטפל ובהרבה פגישות הרגשתי שאני נאלצת לשתף במחשבות ורגשות בעל כרחי, לפעמים מבלי להיות בטוחה שהם נכונים. וכן, דיברנו על הנושאים האלו ארוכות.
אין ספק שהתקשורת הנדרשת לטיפול דינמי בעייתית מבחינתי. האם זה הנושא עליו יש להתמקד ? אילו הייתי משוכנעת בכך, הייתי ממשיכה.
שאלת ההתאמה לטיפול מעניינת אותי לשם למידה מהתהליך, וגם משום שטיפול ככלל מוצג הרבה פעמים כפתרון כולל שיכול להתאים לכל מי שיתאמץ ויתמיד.
שלום ענת.
אחד מהתנאים המרכיים להצלחת הטיפול הוא איכות הקשר בין המטפל למטופל, ובפרט בטיפול דינמי אשר מצריך אמון ואינטימיות גבוהים. לאור זאת, מטופלים אשר מתקשים ליצור קשר משמעותי עשויים להפיק פחות מהטיפול. חשוב לציין כי איכות הקשר הטיפולי נפגעת לא פעם לאו דווקא בגלל מגבלה של המטופל אלא בגלל אי התאמה בינו לבין המטפל. גם יכולתו של מטופל לאינטרוספקציה, כלומר להתבוננות עצמית (או לפחות יכולתו לבסס ולפתח יכולת כזו) חשובה מאוד להצלחת הטיפול הדינמי- גם כאן, חוסר יכולת כזו של המטופל יכול לנבוע הן ממגבלת המטופל עצמו והן מהדינמיקה הספציפית הנוצרת בקשר טיפולי מסוים.
בשורה התחתונה, איכות קשר ויכולת ההתבוננות העצמית מסבירים חלק ניכר מאפשרות הטיפול הדינמי לסייע, כאשר שני היבטים אלו עשויים להופיע באיכויות שונות מול מטפלים שונים, בתקופות חיים שונות וכן הלאה. לכן, במידה ותרגישי בעתיד שאת זקוקה לעזרה נוספת, כדאי להחזיק את האפשרות שאמנם הטיפול הנוכחי הגיע למיצוי, אך המשמעות אינה שלא תוכלי להיעזר בטיפול דינמי בהמשך.
ליטל