סיום טיפול?????
אני כבר שנים רבות בסוגים שונים של טיפולים. מלכתחילה לא הגעתי לטיפול מתוך משבר ,מתוך תחושה שאני במצוקה וחייבת עזרה S.O.S
הגעתי לטיפול כי חשבתי שנכון יהיה שיהיה לי מקום אישי שהוא רק שלי, זמן שלי, מקום שלי. ומטפל\ת שלפחות שעה בשבוע מתרכז\ת רק בי. מקום שכולו עוסק בי ואני לא עוסקת באף אחד מלבדי.(אלא אם אני בוחרת בכך)
ברור שהייתה ועדיין יש לי המון עבודה. עבודה על מודעות, על דפוסי התנהגות וחשיבה, על שינויי הנחות יסוד עליהן הייתי מורגלת להתנהל ועוד.
עבודה על צמיחה והתפתחות היא אין סופית. אין לה מועד סיום, אין לה דד ליין. היא תהליכית ומתמשכת ....
עם זאת המטפלים ברובם אינם בעד טיפולים מאוד ארוכי טווח ונראה שחלקם(לפחות אלו שאני פגשתי) מאמינים שהתמיכה צריכה להיות מתוחמת בזמן וכי לא טוב שהטיפול ישמש "כקביים" לאורך זמן ,מתוך פחד שתיווצר תלות ואולי חוסר הערכה של המטופל בכוחותיו.
אני איני מרגישה זאת כלל, אני חושבת שהטיפול הוא תוספת טובה וחשובה לחיי, הוא אינו מחליף שום דבר ואינו הכרח. הוא נעים(וכן,גם קשה),הוא מעיר ומאיר ואיני מרגישה צורך לסיימו.
מעניין אותי לשמוע את דעתך בנושא.
שלום לך.
כפי שאת מתארת, משך הטיפול ה"אידיאלי" אינו אבסולוטי אלא תלוי בגישה, התפיסה ומטרות הטיפול הן של המטפל והן של המטופל, כאשר באופן טבעי צריכה להיות מידה מסוימת של הסכמה על עמדה בסיסית זו כדי ששני הצדדים ירגישו בנוח עם התהליך המתנהל. לצד זאת, משך הטיפול וההחלטה על סיומו צריכים להיות תלויים- כך לתפיסתי לפחות- במה שמטופל ספציפי עושה עם המרחב הטיפולי. אם למטפל יש סיבה להאמין כי המטופל משתמש בטיפול דווקא כדי להימנע מצמיחה נפשית, ראוי כי ישתף אותו במחשבה זו ומתוך כך יפתח דיון על משמעות שימוש זה, ובמידת הצורך גם יעלה את האפשרות של סיום. כלומר, ההכוונה של המטפל צריכה לנבוע בעיני קודם כל מהאופן בו הוא תופס את טובת המטופל.
מכיון נוסף, אני מציעה לבדוק את תחושתך לפיה רב המטפלים אינם מאמינים בטיפולים ארוכי טווח, מאחר ואני חושבת שלפעמים ההיפך הוא הנכון- מטפלים רבים מאמינים כי דווקא טיפול ארוך טווח הוא שמאפשר את המרחב הדרוש להנעת שינוי נפשי מעמיק, ולשימוש בטיפול כ"בסיס בטוח" ממנו יוצאים אל העולם החיצוני והפנימי. במובן זה, מעניין מהיכן נובעת הרגשתך- האם זו חוויה סובייקטיבית הנובעת מעולמך הפנימי? האם את פונה (באופן לא מודע) דווקא למטפלים אשר "יגרשו" אותך בסופו של דבר?
ליטל