עוד סימפטומים של התעללות- גיליתי שהסיבה לכך שאני נמשכת לדמויות חזקות, מטורפות, עוצמתיות או אפילו רצחניות (בדרך כלל בפנטזיות שלי או אפילו בסרטים/סדרות) היא שגדלתי עם צורך/רצון מתמיד שמישהו יגן עליי מפני הבית הפוגעני שלי. בעיקרון נמשכת להגנה ומישהו מסוכן יכול להציע יותר הגנה מאשר האדם הממוצע. בנוסף, משיכה לדמויות אובססיביות כי הוזנחתי ריגשית לאורך ילדותי. סוג של משיכה למה שלא קיבלתי ורציתי לקבל אך בצורה מופרזת ומוגזמת. צורך מתמיד בהגנה- משיכה להגנה מוגזמת, צורך מתמיד בתשומת לב- משיכה לתשומת לב מוגזמת. אני נמשכת כי הם הדמות הרצויה עבורי ריגשית. חשוב לציין שאני לא נמשכת בגלל מראה חיצוני והאופי הוא במקרה, האישיות וההתנהגות היא מקור המשיכה, החיצוניות היא רק בונוס.
האם זה משהו שניתן לשינוי בטיפול פסיכולוגי ונחשב לאחד מדפוסי רגש חשיבה והתנהגות בלתי נשלטים (כמו היפרסקסואליות) שדיברת עליהם?
שלום לך.
כל דפוס רגשי-בין אישי הוא בר שינוי באמצעות טיפול פסיכולוגי, ברמה העקרונית, מאחר וההנחה היא שדפוסים אלו אינם נתון קבוע מראש אלא מתעצבים בנסיבות פסיכולוגיות ובין אישיות מסוימות. מעבר לכך, מציעה להביא ולבחון יותר לעומק בטיפול את שאלתך העקרונית לגבי אפשרויות ומגבלות השינוי של התהליך הטיפולי.
ליטל