<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אמא ב - 20/06/2021 01:31:43

היי
    אמא שלי אשה בסביבות גיל ה60 שנחשפה בחצי שנה האחרונה לסיפורים קשים מאוד של פגיעות מיניות במשפחתנו - בנות שלה. אמנם סיפורים של לפני הרבה שניםם אבל זה דבר שהיא לא הייתה מודעת אליו בכלל ולא דובר אף פעם. אפשר לומר שניכר עליה שינוי גדול בכוחות ובמצב רוח אני אמנע מלפרט פה התנהגויות המוכיחות שהכאב אצלה בלתי ניתן להכלה.
    קיוויתי שמשהו אצלה ירגע וישכח עם הזמן אך כנראה שלא.. רציתי לשאול איזה סוג טיפול ניתן להמליץ עבורה. טיפול שניתן להפיק ממנו תועלת אך אינו ארוך ומורכב שדש בסיפורי עבר כמו טיפול פסיכודינמי. כי אחרי הכל היא לא צעירה וגם לא בשבילה להכנס למסלול טיפולי ארוך כזה. אני רוצה משהו שיוכל לעזור לה לעכל ולהתמודד עם כל מה שנחת עליה בבת אחת ויעזור לה לחזור לעצמה ולכוחותיה ממוקד וקצר.
    אשמח להמלצה. תודה רבה!

תשובה: אמי נחשפה לסיפורי פגיעה מינית
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 21/06/2021 22:11:20

שלום לך.

ניתן לפנות לקבוצת תמיכה למשפחות של נפגעות, למשל במרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית. כמו כן, ניתן לפנות לטיפול פסיכודינמי ממוקד ותחום בזמן אשר יוגדר מראש כמכוון למתן תמיכה נקודתית סביב משבר הגילוי של הפגיעה המינית. טיפול דינמי לא תמיד חייב להתקיים במתכונת המעמיקה והממושכת, אלא יכול להתנהל גם כ"טיפול תמיכתי" בו המטפל מבין לעומק את הדינמיקה הנפשית אך מכוון את השיח הטיפולי פחות לשינוי ויותר להתמודדות ועיבוד.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

ענת גנץ

ענת גנץ

רמת גן
דפנה מור

דפנה מור

הוד השרון
מיכל ארבלי כחלון

מיכל ארבלי כחלון

כפר ורבורג
יעל רייף סולומון