<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י מור ב - 22/09/2021 21:48:15

לפני כחודש רבתי עם חברה מאוד טובה שלי.
    הכל היה בסדר בנינו עד שהתחלתי לפתח כלפיה רגשות ,מה שמסבך את העניין זה שהיא גרה ברומא ..כל הזמן שהיינו בחברות היא טענה שלא מפריע לה אבל היא רואה בי כחברה.
    יחד עם זאת קיבלתי ממנה מסרים רבים שהכוונות שלה הן לא לכיוון החברות .
    עם הזמן הרגשתי אבל שהיא מתרחקת ממני למרות שהיא טענה שזה כלל לא המצב .
    לצערי נקלענו לריב קשה וכואב ובכלל לא על עניין הרגשות היא ביקשה זמן אבל פישלתי ושלחתי לה הודעות בסופו של דבר היא חסמה אותי בכל מקום.
    אני נואשת מכל המצב כי אני ממש רוצה שנחזור להיות חברות , ניסיתי בכל דרך אפשרית להגיע אליה אפילו דרך חברה משותפת שדיברה איתה אבל היא נעולה.
    האם עליי פשוט לחכות ? לתת לה את הזמן ?
    האם יש סיכוי שהיא תחזור ?

תשובה: חברות
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 27/09/2021 21:27:21

שלום מור. 

אני יכולה לדמיין את הכאב והצער העמוק שאת חשה, לאור האובדן שאת חווה. אין לי דרך לומר האם ומתי חברתך תרגיש אחרת ותוכל לשמר קשר קרוב גם אם רגשותייך אליה כוללים גם צד רומנטי, אך נשמע מתיאורך שכרגע היא חוסמת את האפשרות הזו. כמו כן, נשמע שכרגע הלחץ שאת מפעילה עליה לשוב לקשר מרחיק ומאיים עליה ולכן נדמה לי שהצעד הנכון ביותר הוא להרפות, לתת זמן ולשלוח איתות שאת ממתינה ותשמחי לשמוע ממנה בעתיד רק בעוד זמן מה. במקביל, אני מציעה לבדוק בינך לבין עצמך האם את זקוקה לעזרה, ייעוץ או ליווי סביב ההתמודדות עם מה שקרה בקשר איתה, עם נושא הנטייה המינית ו/או עם קשיים אחרים סביב יצירת קשר זוגי ואינטימי. במידה ואת מרגישה קושי סביב היבטים אלו, כדאי לשקול פנייה אל טיפול פסיכולוגי.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

עירית בן ניסים

עירית בן ניסים

גבעתיים
יעל אפריאט טימר

יעל אפריאט טימר

מודיעין-מכבים-רעות
מיכאל בזל

מיכאל בזל

ירושלים
אפרת לוי