<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אילה ב - 18/11/2021 13:04:51

היי שלום שמי אילה מהדרום בת 22 יש לי שאלה ממש מביכה ניסתי לפנות למספר פורמים ולא הצלחתי לקבל מענה אשמח שתעזרו לי בהקדם יש לי קושי ממש משמעותי וזה גורם לי סבל רב בחיי היום יום אני לא מצליחה לעשות קקי בשירותים אני מתאפקת ימים שלמים ולבסוף עושה רק באמבטיה עם זרם מים חזק לטוסיק...עם דלתות נעולות ושאף אחד לא נמצא בבית... כמובן שזה גורם לי כאב ופצעים באזור אבל זה לא עוזר לי לשחרר כרגיל אני סובלת מזה מספר שנים וזה הולך ובאה הסבל הרב שנגרם לי הוא גם סביב חיי הזוגיות שזה מקשה עלי ממש...
    קצת רקע גדלתי בבית עם מערכת יחסים מורכבת המוןןןן אלימות פיזית מילולית נפשית ולצערי גם מינית....
    קראתי חומר בנושא רק סביב ילדים ובכלל לא מבוגרים אשמח לשמוע האם התופעה קימת גם אצל מבוגרים מה זה אומר לגבי ומה הטיפול לכך?? תודה

תשובה: קשיים ביציאות - מה עושים?
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 18/11/2021 22:30:07

שלום אילה.

פגיעה מינית מביאה במקרים רבים לקשיים והפרעות המתבטאים הן בסימפטומים נפשיים והן בסימפטומים פיסיים, והמצב שאת מתארת אכן עשוי לנבוע בין היתר מחוויות הפגיעה בעברך. לאור זאת, אני מציעה לפנות לטיפול בשני האפיקים. ברמה הנפשית, ממליצה לפנות בהקדם לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל.ת התמחה בתחום הפגיעות המיניות. במקרים רבים, עיבוד של החוויה הטראומטית מביא להקלה סימפטומטית משמעותית גם בסימפטומים הגופניים. במקביל, מציעה להתייעץ עם רופא המשפחה- גם כדי לשלול בעיה רפואית המשפיעה על המצב, וגם כדי לקב הפניה מדויקת יותר לאיש מקצוע מתאים (אולי פיסיותרפיית רצפת אגן, למשל). 

בכל מקרה, מציעה להתייחס לסימפטום שאת מתארת לא רק כאל גורם סבל ומטרד, אלא גם כהתעקשות של נפשך וגופך לתת מילים לחוויות הקשות בעברך, וכך עם הזמן לאפשר לעצמך יותר חופש ומנוחה.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

דפנה מטרי

דפנה מטרי

שילת
מאיה שיליאן

מאיה שיליאן

תל אביב - יפו
מירב נאות

מירב נאות

כפר סבא
מיכאל בזל