<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

  • נכתב ע"י נ ב - 08/05/2022 13:43:30

    שלום איני מאובחנת כאישיות גבולית כרגע אלא עם הפרעת הסתגלות עם מרכיבים של חרדה ודיכאון ובמעקב אחר הפרעות אישיות מאשכול B,C התאמתי את עצמי לרוב הדברים המוזכרים באישיות גבולית וזה מפחיד אותי האם זה אומר שאני אדם רע? כי אני ההפך הגמור.. הכוונה בתפיסה החיצונית של אנשים מה ההשלכות של זה? מה זה אומר לגביי? גם אם כן תהיה לי האבחנה הזו.. תודה.

    תשובה: אבחנה והפרעת אישיות גבולית
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 08/05/2022 19:03:07

    שלום לך.


    ראשית, לאבחנה של אישיות גבולית אין דבר וחצי דבר עם רוע- זו אבחנה המסמנת בעיקר את עוצמת הסבל הנפשי שחווים האנשים הסובלים ממנה, לאור קשייהם בתחום הרגשי והבין אישי. 


    מעבר לכך, אני חושבת שלא כדאי לגשת להתבוננות והתמודדות עם קשייך מעמדה "אבחונית", ובפרט אם אבחנות אלו מייצרות בעיקר חרדה וכאב. אבחנות מכוונות בעיקר ל"מיפוי" הקשיים, ונוגעות באספקטים תיאוריים של האדם, ולא בממדים עמוקים יותר של הנפש. לכן, מה שחשוב אינו ה"אבחנה" אלא הקשיים איתם את מתמודדת בפועל. בהתאם, ממליצה להניח לאבחנות בשלב זה, ולהתמקד בשאלה האם את זקוקה לטיפול פסיכולוגי אשר יקל עלייך בהיבטים רגשיים ובין אישיים שונים. במסגרת טיפול תוכלי גם לברר לעומק את משמעות חוויתך ומחשבותייך סביב האבחנות בהן זיהית את עצמך.


    ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

דבורית נורמן

דבורית נורמן

בנימינה-גבעת עדה
מרב אוטנזוסר

מרב אוטנזוסר

הרצליה
ירון זיו

ירון זיו

רמת גן
מירב ירושלמי

מירב ירושלמי

תל אביב - יפו
מעיין גבעוני

מעיין גבעוני

נס ציונה
קים הגיתי גרין

קים הגיתי גרין

כפר סבא
פז שדיאור

פז שדיאור

כפר סבא
ענת תנעמי

ענת תנעמי

גבעתיים