<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י פצצה מתקתקת ב - 12/07/2022 09:22:21

המתחים שלי בגוף לא נסבלים ולאחרונה מופיעים לעיתים קרובות.
    אני מרגישה כלואה בכלא של עצמי ושאין לי שום מוצא.
    זה מתחחחחחחחחח ברמה מטורפת שבא לחתוך את הגוף, אני ממש מרגישה שאני משתגעת , שהגוף שלי רוצה להתפוצץ, שאין לי לאן להפנות את המתח הזה כי אם לעצמי!! אני לא מוצאת שום דרך להירגע, כשאני רוצה להימנע מהתקף אכילה (לא בדיוק ממקום בריא..) אני שורטת את עצמי חזק עם הצפורניים, זה גורם לי לבכי והשורף הזה בגוף שנשאר למשך כמה זמן אחר כך מספק משהו. אבל לא עוזר מספיק, שוב המתח המטורף הזה חוזר, עד שאני נגררת לעוד התקף אכילה והקאה - זה יותר מקל
    אין לי מילים לתאר את המתח המטורף הזה בגוף. אף אחד לא יבין אותי מן צורך עז להזיק לעצמי, (לשרוט, לנשוך, לבלמס להקיא) ותחושה שאין לי דרך אחרת!!! זה כואב לי בגוף אני כבר לא יודעת מה לעשות???

תשובה: פצצה מתקתקת
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 12/07/2022 10:00:02

שלום לך.

אני שומעת את עוצמת הקושי, ואולי גם את החוויה שאת עוצמות הכאב והסבל שאת חווה או אפשר להכיל בנפש, ורק הגוף יול לבטא ולכן גם לווסת ולשכך. בהתאם, אני מציעה שני כיוונים שעשויים להקל. ראשית, המשיכי להישען על הטיפול שלך ולהשתמש בו כדי לתת מילים לאזורים הכואבים והפצועים. זה אמנם יקח זמן אבל לאט לאט הנפש והמילים יוכלו להכיל את הרגשות והתחושות. במקביל, גם אם זה רק "פלסטר", נסי להשתמש בדרכי פורקן אחרות כאשר עוצמת ה"התפוצצות" גבוהה- ספורט, כתיבה, אפילו לחץ על הגוף שאינו אלים ופוגע, מקלחות, הנחת קרח על היד וכד'. 

לאט לאט, צעד אחרי צעד, דברים ישתנו.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

אלון בנרי

אלון בנרי

חיפה
זהר אוחנה

זהר אוחנה

ירושלים
אליה אביקסיס

אליה אביקסיס

ירושלים