<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י נוי ב - 02/04/2023 21:40:09

היי,

הפגישה האחרונה הייתה מורכבת. הגעתי לפגישה ללא חשק לדבר ואכן כמעט ולא דיברתי. לאחר מספר דקות ביקשתי לצאת מהחדר וללכת. יצאתי וישבתי בחוץ. המטפלת ביקשה שאכנס ונדבר. נכנסתי. לא יכולתי להסתכל עליה, הסתרתי את הפנים שלי עם הידיים. רציתי שוב ללכת. יצאתי. ישבתי ברכב ואחרי חמש דקות שוב חזרתי עד לסוף הפגישה. היה לי קושי גדול לשתף אותה במה שעובר עליי. היה לי שבוע טעון וקשה. לפעמים מרגיש לי שהזמן עד הפגישה מקהה את התחושות וגם אם קרה משהו קשה אין לי רצון לשתף. היא אומרת שאולי זו טראומה מתקופה מוקדמת ושזה משתחזר כרגע מולה. היא אומרת שאני צמאה לקשר ושיש לי משאלה שהיא תבין אותי. לא יכולה להגיד שהיא לא צודקת. יחד עם זאת, הכאב באותו רגע היה בלתי נסבל. הפגישות הבאות נופלות בדיוק על החג ולא רציתי לקבוע מועד חלופי. אמרתי לה שניפגש בעוד שלושה שבועות. היא תמיד אומרת שהרצף כל כך חשוב. יצאתי בתחושות מעורבות. מצד אחד, ההפסקה הזו כדי להבין מה קורה שם בטיפול ולמה כואב וקשה לי. אני שם כבר ארבעה חודשים ונראה שאני דורכת במקום. מצד שני, אני הייתי רוצה שהיא זו שתשלח הודעה ובכל זאת תנסה לשכנע שאגיע ושאני לא ארגיש שהיא מוותרת עליי.

תשובה: פגישה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 03/04/2023 23:20:12

שלום נוי.

אני שומעת כמה קשה לך, בתערובת של צער ו"שמחה" על כך שהתהליך הטיפולי נוגע, מפעיל ומאפשר לך להחיות אזורים נפשיים שכנראה זקוקים להתבוננות, עיבוד ומענה. תהליך טיפולי, ובפרט בראשיתו, מלווה פעמים רבות בקושי ואמביוולנטיות, וגם בצורך לבדוק את אמינותה ומחוייבותה של המטפלת. נשמע מדברייך שאת נמצאת באזורים אלו ודומים להם ובמובן זה, אני יכולה רק לחזק את ידייך ולהציע לך להמשיך בדרך הטיפולית, ולהשתמש גם בכאב שהיא מייצרת כדי להתבונן, להבין ולצמוח. לאט לאט, הדברים יקבלו פשר ומשמעות, ותוכלי להתחיל לראות את הפירות של התהליך הטיפולי.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

מירב נאות

מירב נאות

כפר סבא
מיכאל בזל

מיכאל בזל

ירושלים
חנן אביב

חנן אביב

תל אביב - יפו
רויטל זילברמינץ