<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י דין ב - 09/05/2024 21:49:14

אני אסביר קצת יותר בהרחבה,אני בכללי בחור שמתעניין בפסיכולוגיה לא מעט שנים,אם כי לצערי עדיין לא זכיתי להרחיב את הידע שלי ממש בנושא באמצעות קריאת ספרים וכדומה,השאלה שלי היא כזאת-כיצד הפסיכולוגים יכולים לענות לשאלה "האם הפסיכולוגיה היא מדע מבוסס?"-ברור שזה נחשב תחום אקדמי לגיטימי וכו,אבל באמת איך יודעים שזה משהו מבוסס ממש ברמה של מדע ומה בדיוק נחשב ל"פסאודו מדע" ובהתאם גם לסמוך על התחום הזה? נגיד בהשוואה מול רפואה....אשמח אם תפנו אותי למקורות מהימנים גם.
    טיפול cbt הוא יעיל להפרעת פאניקה(התקפי חרדה חוזרים ונשנים שפוגעים בתפקוד)?
    תודה

שלום דן.

בשאלת הבסיס המדעי, כדאי להבחין בין "הפסיכולוגיה" לבין שיטות טיפול ספציפיות. בעוד שרעיונות תיאורטיים מסוימים מנחים את החשיבה הפסיכולוגית אך אינם מבקשים בסיס מדעי "אובייקטיבי" (למשל, סופר אגו הוא מונח שכיח בחשיבה הפסיכולוגית, אך איש אינו מבקש להכיח את קיומו ה"אובייקטיבי"), הרי שיעילות של שיטות טיפול ספציפיות לבעית גשית ספציפיות, נבחנת בהליכים מחקריים מבוקרים קפדניים. לכן, בעוד שהשאלה "האם הפסיכולוגיה היא מדע מבוסס" היא שאלה רחבה וכמעט פילוסופית, על שאלת יעילותן של שיטות טיפול פסיכולוגיות ניתן להשיב על בסיס המחקר. באופן ספציפי, טיפול באוריינטציה קוגניטיבית התנהגותית הוכח במגוון רחב של מחקרים כיעיל להפרעת פאניקה. אם התחום הקוגניטיבי התנהגותי מעניין אותך באופן ספציפי, תוכל לעיין בספרים העוסקים בעקרונות הטיפול ונמצאים בחנויות ספרים רבות. לצערי אינה מתמחה בתחום זה, כך שלא אוכל להמליץ לך על ספר מסוים. 

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

ד"ר עדן וייס שדה

ד"ר עדן וייס שדה

קרית אונו
אהוד עינת

אהוד עינת

תל אביב - יפו
מאיה שיליאן

מאיה שיליאן

תל אביב - יפו
מיה שגיב