<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י ילדת אור ב - 13/05/2024 13:39:35

הי, מה שלומכם?
    אשמח לעזרה בהגדרת החרדה.
    מאז שהייתי קטנה הייתי מתעלפת כשאני רואה דם, הייתי המון בבתי חולים וכילדה הייתי מתעלפת בבית הספר כל פעם שמישהו היה נופל ומדמם או בכל בדיקת דם וחיסון. היום זה משפיע על שאר החרדות ואני מתעלפת כל פעם שאני בחרדה ממש רצינית. במהלך השנים פיתחתי התקפי חרדה קשים כולל התעלפויות ונשארתי בבית תקופות ארוכות למרות טיפול. בשנים האחרונות אני מרגישה יותר טוב אבל יש מספר דברים שעדיין מטרידים מאוד ואשמח לעזרה על ההגדרה שלהם.
    אני לא יודעת מתי יגיע ההתקף הבא או מתי אני ארגיש לא טוב פיזית (יש מחלת רקע) אז אני מאוד מתקשה להגיע למקומות מרוחקים מהבית (אפילו מחוץ לשכונה / רחוב). ארוחות גדולות גורמות לי לא להרגיש טוב, אז אני נמנעת מארוחות גדולות ובשנים האחרונות גם מקפאין ובאופן כללי שום אוכל שהוא לא מוכר היטב. גם אם מישהו שאני מכירה וסומכת עליו יכין - אני לא אוכל. כאילו אני מפחדת שהאוכל יעשה לי לא טוב וזה יגרום לחרדה? או שיש בפנים משהו שאני לא מכירה וזה יגרום לי להרגיש לא טוב?עוד משהו שמפריע לי זה תרופות על אותו עיקרון של האוכל. זה מפריע לי הרבה יותר כי יש דברים שאני צריכה לטפל בהם ואני לא כי אני מפחדת ... פעם אחרונה שניסיתי לקחת תרופה שאני לא מכירה, התעלפתי מרוב לחץ... אני לא יודעת איך לטפל בזה ואני חייבת להתחיל טיפול בכולסטרול אבל רק המחשבה גורמת לי ללחץ. כל פעם שחם בחוץ אני לא מרגישה טוב וזה גם גורם לי להתקפי חרדה .
    אשמח לעזרתכם בהגדרה של מה שיש לי. אני מאובחנת עם אגורפוביה אבל אני לא מבינה איך האוכל או התרופות קשור. ובאופן כללי אני לא מכירה עוד אנשים שמתעלפים מחרדות...
    תודה רבה מראש וסליחה על האורך

תשובה: עזרה בהגדרת החרדה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 15/05/2024 10:53:18

שלום לך.

לצערי אין לי אפשרות לאבחן דרך האינטנט ולכן מציעה לפנות להערכה נוספת אצל איש מקצוע. חשוב מכך, במידה ואינך נמצאת כגע בטיפול, מציעה לפנות לסיוע מקצועי. טיפול פסיכולוגי נוגע בשורשי החרדה ובגורמים שמשמרים אותה לכן יכול לסייע במגוון סוגי חרדה בו זמנית. טיפול בגישה קוגניטיבית התנהגותית יכול לסייע לך תוך זמן קצר יחסית בכישת אסטרטגיות התמדדות עם החרדה, טיפל דינמי יכול לתת מענה לגורמי העומק שבבסיסה, אם כי במרבית המקים לוקח לו יות זמן להשפיע. כך או כך, נשמע שאת סובלת ושחייך מוגבלים במידה ניכת עקב החרדה, ולכן מציעה לפנות לעזרה מקצועית בהקדם.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

נוגה מדאר-הלוי

נוגה מדאר-הלוי

אונליין
נעה פרץ זוהר

נעה פרץ זוהר

צופית
טל גולד

טל גולד

גבעת שמואל
עוז כהן זדה