יש לי 2 אחיות שבמשך שנים הרחיקו אותי מהמשפחה, מהאחיות האחרות שלי
הן עשו יד אחת כדי להפוך אותי למוזרה, המשונה, זו שאומרת דברים מטומטמים
על כל דבר אחת מהן הייתה צוחקת ומלגלגת עלי עם השאר בפני
ויש לה פה ציני וחריף להחריד, היא באמת חזקה בזה מאוד! בציניות והשנינות להרע.
היא הייתה כל כך יורדת עלי, עד שכבר לא הייתי מסוגלת לסבול.
אם הייתי מגיעה להוריי לארוחה, כל הארוחה היא הייתה לא מפסיקה לצחוק עלי, על כל תנועה.
עד שהייתי בורחת באמצע מבית הורי מבלי להבין למה.
הייתי בטוחה שזו בעיה שלי, שאני המוזרה שחייבת תמיד ללכת באמצע ולקלקל לכולם ולא לעמוד במילה שלי.
אני לא הבנתי מה קורה לי
חשבתי שאני באמת אומרת דברים מוזרים ומטומטמים
חשבתי שאני לא יודעת איך להתנהג אם כל מה שאני עושה כל כך מצחיק, אם יש כל כך הרבה דברים ללגלג עלי
היא גם אומרת לאמא שלי שהיא לא סובלת אותי, לא מסתדרת איתי
אני באמת מנסה לבוא לקראתה
יש לי עוד אחות גדולה ממנה שמשום מה מבודדת אותי מהמשפחה, כאילו היא משתלטת על כל הקשרים בין בני המשפחה והיא לא נותנת לי להיות חלק
היא מאוד דומיננטית חזקה ושתלטנית לא במובן רע, סוג של בנאדם מנהל. היא והאחות הקודמת מאוד בקשר, הן ממש חברות טובות ובקשר קרוב וצמוד
והשילוב הזה קטלני עבורי במשפחה
הן פשוט יחד שתיהן מבודדות אותי מכל המשפחה
בגללן אין לי קשר טוב עם אחיות שלי, אף על פי שאני מאוד רוצה
זה היה מעניין לראות איך עם השנים
כל אחות שהתחתנה יצאה מ"החבורה המבודדת" והתחילה להתייחס אלי אחרת, לא בבוז כמו שהן היו מתייחסות אלי קודם כשהיו רווקות בבית ההורים.
אבל בכל אופן הנזק נעשה. אין לי קשר טבעי עם אחיותי הקטנות ולא נראה לי שאפשר לתקן קרע כזה
שתי האחיות האלו שלי עשו עבודה אינטנסיבית וקבועה במשך שנים
אחותי הגדולה יותר, בכל מפגש משפחתי מעירה לי בכנות, באמת, מתוך אכפתיות, על שטויות שאני עושה.
והיא צודקת בהערותיה, זה לא שהיא מדברת שטויות, אבל אני מרגישה עוד יותר מוזרה בגלל זה, מרגישה פשוט ילדה שמלמדים אותה הליכות ונימוסים, מה יפה, מה ראוי, איך מתנהגים וכו'
אני מרגישה שאני "מתנהגת את מה שמצפים ממני" בקרב המשפחה.
מדברת שטויות, מתנהגת לא כראוי ועושה בושות לעצמי ולילדיי שרואים אותי כל כך לא בוגרת שם.
אני נהיית שם מישהי אחרת ממי שאני באמת
אני חושבת הרבה האם פגעתי בהן באיזשהו אופן ולכן הן מתייחסות אלי כך?
אבל אני לא מצליחה לשים אצבע על הנקודה, לא זוכרת דבר כזה
איך יוצאים מזה?
שלום לך.
אני שומעת בדברייך כמה את סובלת מהמצב בהווה ומאירועי העבר שעדיין מלווים אותך. לאור זאת, ממליצה בשלב ראשון לפנות לטיפול פסיכולוגי בו תוכלי לעבד את התחושות והחוויות. עיבוד מסוג זה יכול להקל עלייך משמעותית ולסייע לך לשנות בחירות והתנהגויות שאולי משמרות, באופן לא מודע, את המצב הקשה. לאחר מכן, אם תרגישי שזהו הדבר הנכון לעשות, אפשר יהיה לבדוק האם יש נכונות במשפחה לעבוד על היחסים דרך שיח ו/או הכוונה מקצועית.
ליטל