<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י איש ב - 18/10/2024 01:46:03

יש לי רצון להכאיב לאנשים, פיתחתי מיומנות מיוחדת בתחום, זה זולג לתחום הטיפולי, חשוב לי שאנשים יפחדו ממני.

אני לא מוצא פורקן בשום מקום, לא בטיפול הפסיכולוגי לא עם העו"סית, לא עם קשרים החברתיים.

אם אין לי מטרה לפרוק עליה אני אפגע באנשים אקראיים בצורה פסיכולוגית, הרעב לא ניגמר אף פעם, תמיד אני צריך עוד, וההצעה הטיפולית של אהבה לא עוזרת, אני לא יכול לספוג אהבה כי אני יודע שהיא מזיקה לי.

אני מתקשה לצאת מהבית ולתקשר כי אני מחזיק כמות אגרסיות בלתי נשלטת, אני משער שהפירוש בפשט הוא שאני לא אוהב את עצמי, אני חושב שאני שונא את העולם כל כך שאני לא רואה מקום גם לי וגם לעולם באופן סימולטני, זה לא שאני לא אוהב את עצמי אלא אני לא מגדיר אהבה באותה צורה, אני מרגיש רעב ליד אנשים כי הם חושפים חולשות בקלות יתר, ניסיתי בניסיון אחרון לפגוש את החברים כדי לראות מה אני חושב על השיטה שלהם לכבוש את הרעב והסקתי שאני לא חושב ששיטות בגדר הנורמה החברתית יעזרו לי
    מה צריך לקרות כדי שאני לא יהיה רעב

תשובה: רצון להכאיב
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 27/10/2024 10:38:24

שלום לך. 

נשמע שאתה מחפש דרך להישאר נאמן לעצמך ולצרכים שלך אך באופן מקובל שלא יסב נזק של ממש לעצמך ולאחרים, ולא יחצה את גבולות האפשר והמותר. זוהי מטרה חשובה, 

וטוב שאתה מקבל עזרה מקצועית. איני יודעת כמה זמן אתה נמצא בטיפול, אך בירור הסוגיה שאתה מעלה יכולה לקחת זמן. לכן, אם מדובר בטיפול קצר, מציעה לתת לדברים עוד זמן, ולהמשיך

לחפש הסבר ותיאור מדויק של הצרכים, הרצונות והאפשרויות המעסיקים אותך. במידה ומדובר בטיפול ממושך, בו אתה חש שההבנות שהושגו אינן מביאות לשינוי של ממש, כדאי לשתף בכך את המטפלת

ולחשוב יחד איתה מדוע לא חל שינוי, והאם יש צורך בשינוי של המענה המקצועי בו אתה נעזר. כך או כך, טיפול פסיכולוגי אמור להביא בסופו של דבר לא לדיכוי של הצרכים אלא למציאת הנתיב הייחודי

דרכו המטופל מצליח לבנות חיים מספקים, גם אם תחת המגבלות התרבותיות-חוקיות שכולנו כפופים אליהן.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

גיא ברק

גיא ברק

רמת גן
טלי עינבר גרוסמן

טלי עינבר גרוסמן

כפר סבא
אהוד עינת

אהוד עינת

תל אביב - יפו
רות בצר