<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י חסוי ב - 20/10/2024 20:32:49

שלום,
    אני לקראת סיום טיפול במרפאה ציבורית, יש לי כבר תוכנית להמשך.
    לקראת סוף הטיפול עלה נושא ( לא קשור לעצם הסיום) שבו נגענו בנושא רגיש מאוד אצלי, ועלה בי כעס גדול מאוד כלפי המטפלת, אני מודעת לזה שזוהי העברה, וזה לא פעם ראשונה שכעס זה צף במהלך הטיפול, בלי ששיתפתי את המטפלת,
    אני לא מוכנה לפתוח איתה שיח על זה, כי זה רגיש מידי עבורי, מצד שני אני לא רוצה לסיים ככה, ובמיוחד שהיא אמורה ללוות אותי בתהליך המעבר למסגרת הטיפול הבאה, ואני צריכה החזקה - אני לא יכולה להרשות לעצמי לכעוס עליה, אבל לא מוכנה לפתוח את זה מולה ומרגישה שזה מביא אותי לנקודת קריסה.
    (אני עם פוסט טראומה מורכבת)

תשובה: הצפה רגשית לקראת סוף טיפול
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 27/10/2024 10:39:02

שלום לך. 

סיום תהליך טיפולי הוא אתגר לא פשוט, ונשמע שאת מחפשת את הדרך המיטיבה ביותר להיפרד: לא לעזוב בטריקת דלת קשר שנשמע שהיה מיטיב ובו זמנית, 

לא להימשך חזרה פנימה, אלא להתקדם לעבר הסיום. נשמע גם שאת מכירה ויודעת את גבולותייך וקשייך, ומנסה לשמור על עצמך, וטוב שכך.

לכן, אני מציעה להקשיב לאינטואיציות שלך ולהכרות שלך עם עצמך ולשתף את המטפלת, לפחות בשלב זה, רק בכך שיש תוכן רגשי שנשארת איתו ואת מרגישה

שלא יהיה נכון לפתוח אותו לעומק בשלב זה. יתכן ועצם ההכרה המשותפת במצב תביא להקלה גם אם הנושא עצמו לא יפתח אלא יעובד בטיפול הבא. אני בטוחה שאם נבנה

ביניכן קשר טוב עם יכולת שיח טובה, מספיק שתשתפי את המטפלת בכך בכדי שהיא תוכל לסייע לך ולכן לצלוח את המהמורה הזאת באופן שיטיב עמך.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

עירית בן ניסים

עירית בן ניסים

גבעתיים
טל גולד

טל גולד

גבעת שמואל
מאיה שיליאן

מאיה שיליאן

תל אביב - יפו
מיה שגיב