<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י דוד ב - 28/10/2024 16:11:47

שלום.

אני בן 19 ואני מתגייס ממש בקרוב. ישנו מקרה מהעבר שלי, כשהייתי בערך בגיל 13-14 שחוזר אליי מדי פעם ומסב לי רגשי אשמה ודאגה. יש לי OCD שמתבטא בין השאר באשמה, מוסר ותחושת אחריות גדולה.
    במקרה המדובר בת דודה שלי (אז הייתה בת 4-5) ישבה עליי (לא אני הושבתי אותה עליי, אלא היא פשוט ישבה עליי למיטב זכרוני) ובזמן שישבה עשיתי תנועות מיניות עם האגן ועם הידיים למשל כמה דקות. לדעתי יכול להיות שאפילו ממש דקה או שתיים.
    המקרה הוא חד פעמי, זה לא קרה עוד. אני חושש מאוד שהיא זוכרת את המקרה ומקשרת אותו לפגיעה מינית. אני מפחד שזה משפיע או ישפיע עליה. כיום (כאמור, היא בת 10) כשאנחנו נפגשים אנחנו ממש בסדר והיא שמחה וצוהלת.
    האם יש לי סיבה לדאוג?

תודה רבה

תשובה: פגיעה מינית
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 04/11/2024 08:23:56

שלום לך.

אין לנו דרך לדעת האם ובאיזה אופן נחווה האירוע על ידי בת דודתך, אך מאחר והנושא מטריד אותך,

ממליצה לפנות לטיפול פסיכולוגי בו תוכל גם לעבד את הנושא ולהבחין בין דאגה ריאלית לבין דאגה הנובעת מה-OCD,

וגם להתייעץ מקצועית לגבי האפשרות של פגיעה ודרך הפעולה הנכונה.

מעבר לכך, במידה ואתה חש כי קיים קושי סביב נושא המיניות ו/או משיכה לילדות צעירות, חשוב מאוד לפנות למטפל המתמחה בתחום הפגיעות המיניות  ולקבל את עזרתו, 

גם אם לא היו אירועים נוספים מלבד לאירוע שתיארת. טיפול אצל מטפל בעל התמחות זו יכול לסייע לך להימנע מפגיעות עתידיות אפשריות, במידה ויש פוטנציאל לכך.

בשורה התחתונה, מציע ה להשתמש בחשש שלך כמנוע לעבודה נפשית, באמצעותץ טיפול פסיכולוגי.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

בן וינשטיין

בן וינשטיין

תל אביב - יפו
שנהב שטיין

שנהב שטיין

תל אביב - יפו
חנן אביב

חנן אביב

תל אביב - יפו
אהוד עינת