<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י דנה ב - 29/10/2024 06:10:44

שלום! ביתי בת ה28 חזרה לגור בביתנו לפני 4 חודשים, היא מגיעה מהעבודה בשעה 17.00 לפעמים בשעות הערב היא הולכת לחברות שלה וגם בימי שישי בבוקר היא מתאמת לעצמה דברים כמו לק ג'יל , פגישה עם חברות וכו'. אני מבינה שהיא גדולה ויש לה את החיים שלה וזה בסדר גמור, יחד עם זאת היא חיה איתנו בבית ואני מרגישה שאנחנו עושים הכל (בעלי ואני) כן חשוב לי לציין כשאנחנו מבקשים ממנה שתעזור במשהו היא עושה את זה, אך בכללי זה לא במודעות שלה בכלל.. האם זה לגיטימי לדבר איתה על כך או לבקש ממנה עזרה? אני מרגישה שהכל נופל עליי ועל בעלי, גם בימי שישי אני עומדת במטבח מכינה את הכל והיא לוקחת את הזמן שלה, מתעוררת לקראת 10-11 לפעמים אומרת לי שהיא קבעה עם חברות ותעשה אחרי שתחזור. בנוסף הרבה פעמים כשהיא רוצה להכין קינוח או עוגה היא עושה את זה לפי הזמן שלה -ב14-15 אחרי שסיימתי לנקות את המטבח ולהכין אותו לשבת. אני רוצה לשמור איתה על יחסים טובים ועל אוירה טובה איך נכון לפעול? האם אני מגזימה כאן....

תשובה: לגיטימי לבקש עזרה?
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 04/11/2024 15:40:34

שלום לך.

מגורים משותפים עם ילדה בוגרת אכן מהווים אתגר, מאחר ובו זמנית מתקיימים יחסי ההורה-ילד ויחסים של "שותפות לדירה" בין אנשים בוגרים. 

בהתאם, נדרשת מכם כהורים גם נתינה וקבלה בכובע ההורים, וגם קבלה של היותה של בתכם אישה בוגרת שיש לה סדרים ובחירות משלה שלאו דווקא תואמים את ההרגלים הביתיים.

בהתאם, מציעה לנהל עם בתכם שיחה נינוחה ומזמינה בה תוכלו לומר ישירות מה הציפיות שלכם, לשמוע ממנה מה היא חושבת על כך ולנהל "משא ומתן" ברוח טובה לגבי הסדרי החיים המשותפים.

בעיקר- מציעה לבוא לשיחה בגישה נינוחה וגמישה, ולא מתוך חשש. כל מערכת יחסים מבוססת על נתינה לצד שמירה על גבולות וכך גם קשר עם ילדה בוגרת.

במידה ויש רגישות מיוחדת סביב קשיים מתמשכים במערכת היחסים, ו/או במידה ויתעורר קושי משמעותי סביב הנושא, אפשר לפנות למספר מפגשים ממוקדים של הדרכת הורים או טיפול משפחתי,

בו אפשר יהיה ללבן באופן אפקטיבי את הנושא ואת הגורמים לקושי.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

ד"ר אייל אברהם

ד"ר אייל אברהם

תל אביב - יפו
שני בלסיאנו

שני בלסיאנו

ראשון לציון
אדם כהן עזר

אדם כהן עזר

רעננה
זהר אוחנה