אני מטופלת בת 50 במגזר הציבורי בטיפול קצר מועד של 12 פגישות. עד היום הייתי ב8 מפגשים. עלי לציין שזאת הפעם ראשונה שאני בטיפול מה שדרש ממני אומץ רב. מטרת הטיפול הושגה כבר לאחר הפגישה החמישית, אם כי חוויתי במהלך הטיפול עליות וירידות בדימוי העצמי נפגעתי די הרבה ולא שוחחתי על כך עם המטפלת מתוך מבוכה. כמה פעמים חשבתי אולי עלי להפסיק את הטיפול כי הרגשתי שזה לא עושה לי טוב. בפגישה האחרונה שאלתי אותה אם כדאי להציב מטרה חדשה לטיפול והיא טענה שבמקרה שלי שאני מאשימה את עצמי כל הזמן אז לא כדאי. ואמרה לי שאני יותר מדי מפחדת מלפגוע באנשים.בסוף הטיפול אמרה לי שאני תוקפנית ולא הסבירה למה. הייתי בהלם מהסתירות בדבריה ולא הגבתי. מאד נעלבתי ולאחר המפגש שקלתי אם להפסיק את הטיפול. הרגשתי שהטיפול לוקח אותי למקומות נמוכים. התלבטתי אם במפגש הבא אודיע לה על כך ואגמור בצורה יפה כי יש לי גם הרבה על מה להודות לה. הודעתי לה למחרת שבשבוע הבא לא אוכל להגיע כי בלי קשר לא יכלתי וביקשתי לקבוע פגישה לעוד שבועיים. לא היה מענה. לאחר שבוע שלחתי לה שוב הודעה ועד היום עוד לא ענתה לי.
עלי לציין שעד היום לא היתה תופעה כזאת.
שאלתי, האם מטפלת יכולה להפסיק טיפול בלי להודיע לי על כך באופן רשמי?
פחות כואב לי להפסיק את הטיפול אלא יותר כואב לי להפסיק טיפול בצורה כזאת שמשאירה פגיעה ועלבון וטעם מר. אני מרגישה שאצטרך לקחת טיפול על כל מה שקרה בטיפול הזה.
סוכם בינינו על תשלום לאחר כל 4 פגישות. כרגע חייבת לה על 3 פגישות. מה את מציעה לעשות?