<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אנה ב - 22/11/2024 12:12:24

שלום לכולם,
    תודה מראש על התשובה.
    אני הולכת לפסיכולוגית כשנה וחצי וביחד עברנו תהליך מדהים. בעיקר עבודה עם אטימות רגשית והבנת אמוציות ורגשות. כלומר בעיקר הייתי מסתמכת על החשיבה שלי ולא על תחושות וזה הוכח לי כטעות....
    באתי אליה בעקבות פרידה כואבת מבן זוג לשעבר שהתחושות מלכתחילה אמרו לי שזה לא יצלח אבל בראש תמיד שכנעתי את עצמי שהכל יכול להסתדר בחיים עם מספיק מאמץ. .
    ראיתי שהוא מוליך אותי שולל ורק מבזבז את הזמן שלי ואנחנו לא רוצים את אותם דברים אז נאלצתי לסיים את זה. קיבלתי את זה מאוד קשה והחלטתי ללכת לטיפול ולפענח את מה שקרה. מפה לשם במהלך הטיפולים מישהו שגם נמצא שם במעגל הטיפול ראה אותי ורצה לקבל את המספר שלי מאותה מטפלת שאנחנו הולכים אליה. היא העלתה בפניי את זה ומכיוון שזה לא הרגיש תקין סירבתי במשך כחצי שנה כאשר היא ניסתה לשכנע אותי שהוא בחור טוב, אני יודעת שזה לא היה תקין אני בדרך כלל לא מסכימה לדברים כאלה אבל איכשהו השתכנעתי שאולי צריך לנסות...מיותר לציין שזה לא צלח, התחושות שלי מלכתחילה אמרו לי את זה אבל כרגיל לא הקשבתי....ניפגשנו במשך כמה חודשים ואז נפרדנו מיוזמתו כשהוא ציין שהוא חרד ולא יכול להמשיך...
    אני לא מורידה אחראיות מעצמי, הסכמתי לזה למרות שידעתי מה יכולים להיות ההשלכות. אבל כעבור זמן הפסקתי לסמוך על המטפלת הרגשית, למה שמישהו יעשה דבר כזה לא אתי? מדובר בטעות אנוש ואני חושבת שמניפולציה מצד הבחור וכמובן חוסר שיקול דעת מספיק שלי אבל בכל זאת זה לא תקין....העלתי בפניה את זה במפגש האחרון, כמובן בנימה נעימה...אבל למרות שאמרה שמבינה שזו הייתה טעות טוענת שעלינו פה על משהו יותר עמוק ואני מנסה לברוח מהטיפול. אפילו לא התנצלה... אני חלוקה מאוד מצד אחד אני מבינה שהיא אישה מקסימה ומאוד אנושית אבל יחד עם זאת כנראה חסר אלמנט של מקצועיות. מצד שני קשה לי להפסיק כי אני מרגישה באמצע התהליך...מה כדאי לעשות?
    האם בעקבות הנסיבות והאי נוחות שלי צריך להפסיק ללכת אליה, הבחור אגב גם ממשיך ללכת אליה את זה הבנתי ממנה...בעיניי לא תקין. אבל אני באתי לקבל כלים לא באתי למשרד שידוכים ולא באתי להכיר אנשים, זה קורה לי בתדירות גבוהה גם ככה...מרגיש שנהרס אימון ופרטיות של הטיפול למרות שטוענת ששומרת על הפרטיות שלי ולא באמת מערבת אף אחד...

תשובה: דילמה בעקבות טיפול
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 26/11/2024 08:46:31

שלום לך.

"שידוכים" ושכנועים אכן אינם מקובלים מצד המטפל, ואני שומעת את האכזבה ואת הפגיעה באמון שנוצרה בעקבותיהם.

יחד עם זאת, את מתארת קשר וטיפול מוצלחים באספקטים אחרים ולכן אני לא בטוחה שכדאי למהר להרים ידיים אלא להיפך- 

ממליצה להעלות מול המטפלת שוב את התחושות הן לגבי ה"שידוך" והן לגבי תגובתה לכעס והאכזבה שלך. עיבוד משותף של ההתרחשות בקשר, 

וביסוס היכולת להחזיק גם את החלקים הטובים והמוצלחים וגם את החלקים המאכזבים, יכולה לשרת אותך הן כאמצעי לשיקום האמון ולקבלת החלטה לגבי

המשך הטיפול, והן כדרך לרכישת יכולת נפשית שתלווה אותך גם בקשרים בין אישיים נוספים. 

לעזוב תמיד אפשר, אך כדאי לעשות זאת לאחר עיבוד והתבוננות מעמיקים, ובפרט לאור העובדה שכבר קיים קשר משמעותי ואפקטיבי.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

ד"ר טלי שימקין

ד"ר טלי שימקין

רחובות
טל גולד

טל גולד

גבעת שמואל
שני דויטש

שני דויטש

פתח תקווה
רון צ'אקיר