<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י ניב ב - 23/11/2024 15:28:51

היי, הייתי במפגש ראשוני. באמצע המפגש שמתי לב שהפסיכולוגית עם דמעות בעיניים. קצת הפתיע אותי. מצד אחד הרגשתי שהיא הרגישה אותי, מצד שני הרגשתי שאולי העצבתי אותה ולא בא לי לשים תתשומת לב על זה בטיפול, אלא להתמקד בעזרה לעצמי. מצד שלישי נראה לי שמטפל צריך להראות מקצועיות, ולהיות למטופל. ברור שהיא בנאדם אבל זה נראה לי בעייתי.

איך מוצאים פסיכולוג מהמלצות? מרגישה שקשה לי למצוא.

תשובה: פסיכולוגית שבכתה בטיפול
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 26/11/2024 08:49:27

שלום לך.

מצב בו פסיכולוגית דומעת אינו מהווה בעיה בפני עצמו וכפי שאת עצמך מזהה, ניתן לפרש ולחוות את תגובתה הרגשית של המטפלת במגוון דרכים: כביטוי לרגישות, לחוסר "עמידות", חוסר מקצועיות וכן הלאה.

האופן בו כל מטופל חווה את תגובת המטפלת מלמד רבות על עולמו הפנימי ולכן, במידה ונוצר חיבור והתרשמת לטובה מהמטפלת, אני מציעה לא למהר לוותר על 

הקשר איתה אלא להגיע שוב, לשתף בתחושות שהתעוררו ולבדוק האם השיתוף יכול להביא להתפתחות של שיח מעמיק אשר יסייע לך לחקור את עולמך הפנימי ואת חוויתך במישור הבין אישי.

מעבר לכך, המלצות הן דרך מצוינת לאיתור מטפלת טובה אך תמיד קיים הרכיב של התאמה או "קליק" בין מטפל למטופל ספיציפי. 

במידה ואת מרגישה שקיים קושי מתמשך בהקשר זה, ממליצה לך על אחת כמה וכמה לשתף את המטפלת הנוכחית בתחושות ובקושי ולבחון האם עיבוד של הקשיים שמתעוררים מול מטפלים יכול לתרום לך.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

זהר אוחנה

זהר אוחנה

ירושלים
ד"ר טלי שימקין

ד"ר טלי שימקין

רחובות
ליאור קורן

ליאור קורן

בנימינה-גבעת עדה
טל גולד