<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י דניאלה ב - 26/11/2024 18:42:13

יש לי בעיה שהתגובות שלי מאד דרמטיות וקיצוניות שנובעות כתוצאה מרגישות גבוהה , זה פוגע בי בכל תחום בחיים , נזרקת מכל מקום עקב תגובות סוערות , קשה לי לשלוט בתגובות שלי ובדחפים . רציתי לשאול אם יש מצב שאני סובלת מהפרעת אישיות גבולית ?למרות שאני לא אובדנית . האם ניתן לסבול מהפרעת אישיות גבולית ולהיות לא אובדני ? או שחייב להיות אובדני כדי להיות עם הפרעת אישיות גבולית ? ואם אני כן סובלת מהפרעת אישיות גבולית , האם להפרעה זו צריך פסיכולוג או עובד סוציאלי ? מיהו האדם המוסמך לטיפול בפתולוגיה זו והיה וקיימת ?

תשובה: שאלה....
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 27/11/2024 12:01:08

שלום לך. 

תגובות רגשיות סוערות אכן מאפיינות לא פעם אנשים המאובחנים כבעלי אישיות גבולית, אך כדי לקבל אבחנה זו נדרשים קריטריונים נוספים, שלאו דווקא קשורים לאובדנות. 

כך או כך, מאחר והקשיים מסבים לך סבל ופגיעה, חשוב מאוד שתפני לטיפול שיסייע לך. 

ניתן להיעזר בטיפול DBT המכוון לרכישת מיומנויות וויסות עצמי, לטיפול פסיכודינמי אשר מציע עיבוד מעמיק של הקשיים ומתוך כך מביא פעמים רבות גם להפחתת העוצמות הרגשיות,

או לטיפול פסיכיאטרי אשר יכול להוריד את ה"ווליום" של התחושות, ולעתים מביא להקלה מהירה בטווח הקרוב, וכך מקל על העבודה הנפשית הנעשית בטיפול.

ניתן גם לשלב בין סוגי טיפולים אלו, כדי להביא לתוצאה מהירה ואפקטיבית.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

רויטל זילברמינץ

רויטל זילברמינץ

הוד השרון
ענת גנץ

ענת גנץ

רמת גן
מיכל שוטוב

מיכל שוטוב

חדרה
זהר אוחנה