הייתי אצל מספר רופאים במהלך השנים האחרונות בעניין אותה בעיה רפואית. היחס היה מזלזל ואפשר לומר ששם אותי במצב של חוסר אונים, כשהרופאה האחרונה הייתה השיא, וגם הצורה שהגבתי למקרה אחרי הביקור היתה חריגה. מאז אני לא מסוגלת ללכת לרופאים לבד, נתקפת חרדה רק מהמחשבה ללכת לרופא וכשהייתי אצל רופא עם מלווה שיצא באמצע קיבלתי התקף חרדה באותו רגע ואחרי הביקור הגבתי כמו שהגבתי לרופאה האחרונה ולקח לי תקופה להתאושש. התגובה חוזרת על עצמה כל פעם שאני צריכה לקבוע תור לרופא, לקראת ביקור או כשמשהו מזכיר לי את אותה רופאה ואת המפגש אצלה. אני פשוט מתנתקת ממה שקורה באותו רגע וסוג של חוזרת לסיטואציה של הביקור אצל אותה רופאה מבחינת דופק, הרגשה, נשימות...
עברו כבר 3 וחצי שנים מאז ואני לא מצליחה לחזור לעצמי ולא מסוגלת ללכת לרופאים כדי לטפל במצב הרפואי.
מה קורה? האם מדובר בסוג של תגובה פוסט טראומטית או שזה אמור לעבור בהמשך? איך אפשר לשפר את המצב בלי ללכת לגורם מקצועי? (לא מסוגלת ללכת לפסיכולוג או רופא כלשהו)
שלום לך. חרדה מרופאים היא בעיה מוכרת אשר כפי שתיארת, מתפתחת לא פעם בעקבות מפגשים רפואיים בלתי נעימים. נשמע מדברייך שחשוב מאוד לטפל בקושי זה ועל כן מציעה לפנות אל טיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית התנהגותית אשר יקנה לך טכניקות של שליטה בחרדה ושיפור התפקוד בהקשר זה. במידה וקיים קושי גם בפנייה אל איש מקצוע בתחום הטיפולי, ניתן לפנות למטפל בזום או לבקש מאדם איתו את מרגישה בטוחה ללוות אותך למפגש הראשון
ליטל