<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י מורן ב - 05/12/2024 22:24:28

היי אני בת 29 ולאחרונה הגעתי למסקנה, כאשר אני לא אובססיבית לגבי משהו, אין לי סיבה לחיות.
    ואני אסביר, אם זה קשר עם בן אדם אז אני אחשוב עליו כל היום ועל מה הוא עושה וכו.. (לא אשתף אותו בזה) וזה משתלט על המחשבות שלי ואז אני צריכה לנתק קשר לחלוטין, אין אמצע.
    כמו גם עם לימודים, אם לא אתבסס על מקצוע מסויים ואלמד אותו באוססיביות ובכוח לא משנה מה, לא יהיה לי עניין בו.
    אין לי אמצע, הסיבה היא שפשוט שום דבר לא מעניין אותי באמת והחיים עצמם לא חשובים לי כך שאם לא אתבסס על משהו בכוונה, לא אתעניין בו בכלל.

למה זה ככה?

תשובה: אובססיביות מה לעשות?
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 09/12/2024 08:03:49

שלום לך.

חשוב וטוב שאת מזהה דפוס רגשי-התנהגותי שגורם לך קושי, ומנסה לברר את משמעותו. 

נשמע מדברייך ש"אובססיביות" וההיאחזות ב"משהו" מצליחה להרגיע תחושות של ריקנות, חוסר משמעות או היבטים נפשיים אחרים.

במילים אחרות, יתכן ואת שומרת על עצמך ממפגש עם תחושות ורגשות מכאיבים, אך מזהה את המחיר שיש לדפוס התגוננות זה. 

מעבר להשערה כללית זו, אני חושבת שאת שואלת שאלה חשובה אשר הדרך הטובה ביותר לקבל לגביה מענה היא באמצעות טיפול פסיכולוגי בגישה פסיכודינמית.

זאת, מאחר וטיפול מסייע במציאת התשובה וההסבר האישיים, וכך גם מצליח במרבית המקרים להרחיב את ההכרות העצמית, לשחרר מדפוסים נפשיים מכאיבים ומגבילים 

ולהביא לשינוי בהיבטי חיים משמעותיים. לאור זאת, מציעה לשקול את אפשרות הפנייה לטיפול

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

שחר ברויטמן

שחר ברויטמן

כפר סבא
רון צ'אקיר

רון צ'אקיר

תל אביב - יפו
אליאורה עמית

אליאורה עמית

חיפה
איריס לויט