<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י נטע ב - 15/12/2024 15:29:44

שלום רב,

אני בשנות השלושים לחיי ואבי, כבן 65, נמצא במצוקה נפשית קשה מזה מספר שנים. הוא מתקשה בתפקוד יום יומי (מסיבות נפשיות), מתקשה לתחזק מערכות יחסים, לא עובד כבר עשור, לא אוכל כמו שצריך וצורך כמות גבוהה של אלכוהול. אינו מוכר על ידי הרשויות ואינו מוכן לפנות לתמיכה. הוא פונה אלי ומשתף אותי במצוקותיו אך אני מתקשה לשאת נטל הסיוע לאורך זמן (כאשר אני לא עונה או מגיבה באמפתיה מספקת תגובותיו קשות אף הן). כיצד ניתן לסייע לאדם בגיר שלא מוכן לסייע לעצמו (לא מוכן לפגוש עו"ס/פסיכולוג/פסיכיאטר, אפילו לא רופא משפחה).

יש לציין כי לא היו ניסיונות אובדניים מצדו אך כן הכרזות חוזרות ונשנות על רצונו למות במהלך השנים האחרונות שאיני יודעת כיצד להתמודד עמם.

תודה רבה

נטע

תשובה: סיוע להורה במצוקה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 18/12/2024 13:56:13

שלום נטע.

עם כל הכאב שכרוך בכך, אין דרך לסייע לאדם שאינו מוכן לסייע לעצמו. 

אני מתארת לעצמי שאת פונה לאחר שניסיונות רבים לשוחח, להסביר ולבקש עלו בתוהו ולכן, נראה שבנקודה זו אין טעם להמשיך ולנסות לסייע לאביך באופן זה.

מה שכן כדאי לעשות הוא להתמקד בעצמך וביכולת שלך לשמור על גבולותייך. נשמע שאת כלואה בדינמיקה בה את נותנת יותר מכפי שאת רוצה לתת.

דינמיקות מסוג זה נוטות לפגוע במערכת היחסים ובשני הצדדים ולכן, לאורך זמן, הרחבת היכולת שלך להציב גבולות ושלמור עליהם תועיל גם לך וגם לו: 

תוכלי לתת לא יותר ממה שאת רוצה וכך לכעוס פחות, ובאופן זה גם לדחוף את אביך ללקיחת אחריות על בחירותיו. יתכן שבאופן זה גם תגדל המוטיבציה שלו לפנות לטיפול.

אפשרות נוספת היא להציע לאביך לפנות יחד איתך לשיחות עם איש מקצוע, בתקווה שבסמגרת שיחות אלו תוכלו להסדיר את היחסים והגבולות ביניכם, וכך גם יוכל להבין יותר מה משמעות הסירוב שלו לטפל בעצמו.

גם כיוון זה עשוי לעודד אותו לחפש עזרה עבור עצמו.

כך או כך, נשמע שכדאי לשים לב גם לטיפול בך ולצרכייך, ולא רק לקושי שלו. 

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

גיא ברק

גיא ברק

רמת גן
טל גולד

טל גולד

גבעת שמואל
איריס לויט

איריס לויט

רעננה
עידן שחר אלבז