<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אמיר ב - 18/12/2024 08:50:33

שלום,

אני בן 34, נשוי ללא ילדים ועובד באותו מקום עבודה כ-6 שנים. סובל כבר הרבה שנים מדכדוך. לאחרונה על רקע המלחמה, הגזירות הכלכליות, חשש מפיטורים (יש קיצוצים במקום העבודה שלי) והמצב בארץ אני חווה ייאוש גובר והולך, חוסר תקווה, חוסר עניין ומחשבות אובדניות. אני בטיפול ולא יודע האם אפשר להעלות את המחשבות האובדניות בשיחה. אני חושש שאם אבטא את זה בקול המטפלת תיבהל ותבקש להפסיק את הטיפול ואז אשאר ללא תמיכה כלל. אני לא משתף גם חברים או את אשתי במחשבות האלה, כדי לא להבהיל אותם. כרגע אני נעזר רק בצ'ט chatgpt כדי לשתף מישהו.

האם אפשר להעלות את הנושא בטיפול?

תודה

תשובה: האם לשתף מטפלת במחשבות
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 18/12/2024 13:59:10

שלום לך.

לא רק שאפשר לשתף מטפלת במחשבות אובדניות אלא חשוב וקריטי לעשות זאת. 

חלק מהכשרתם של מטפלים היא התמודדות עם מצבים מסוג זה ושיתוף של המטפלת תאפשר לה לסייע לך, ותקל על הבדידות שאתה ודאי חש כאשר 

אתה מתמודד לבד גם עם הקשיים עצמם וגם עם הקושי לשתף בנטייה האובדנית הנלווית להם.

במקביל, תוכל לפנות לעמותת מש"ה- מילים שעושות הבדל- המתמחה בסיוע לאנשים המתמודדים עם אובדנות (השירות ניתן ללא תשלום)

אפשרות נוספת היא פנייה להתייעצות אצל פסיכיאטר אשר יוכל להציע אפשרויות טיפול תרופתי אשר יכולות לסייע בתקופת המשבר.

כך או כך, חשוב מאוד שתשתף אנשים נוספים במצבך ותחושותיך. אל תשאר לבד עם משא כבד כל כך.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

גל רגב שוורץ

גל רגב שוורץ

כפר סבא
מור כהן

מור כהן

תל אביב - יפו
טל גולד

טל גולד

גבעת שמואל
גלית גלבוע