<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י פונה אנונימי ב - 18/12/2024 09:15:45

שלום,

אני בטיפול מס' חודשים, פניתי בגלל חרדות ודיכאון אבל בשלב מוקדם באינטייק העליתי פגיעה מינית שעברתי בגיל קטן והמטפלת התייחסה מאוד באמפתיה לנושא. לפני כמה פגישות תיארתי בפירוט (אולי רב מדי) זיכרון אחד. אין לי הרבה זכרונות והם מקוטעים, אבל הזיכרון הזה יחסית מפורט.
    הרגשתי שהמטפלת לא מקדישה מספיק מקום לזכרון או לעיבוד שלו, למרות שהיה לי קשה לספר אותו. היא משכה את השיחה למקום אחר ולא חזרנו לנושא יותר. זה גרם לי להרגיש שאולי לא כדאי היה לספר לה או בכלל להמשיך לדבר על הפגיעה בטיפול.
    זה גרם לי לרגשות של דחייה ומחשבות להפסיק את הטיפול בכלל. האם זה לא מקובל לתאר זכרונות כואבים בטיפול? יכול להיות שעברתי גבול בלי להבין?

תודה רבה

תשובה: לדבר על פגיעה מינית
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 18/12/2024 11:08:45

שלום לך.

העלאת זיכרון מכאיב בטיפול היא מקובלת, נחוצה, ואינה מהווה חציית גבול (באופן כללי, גם אם יש חציית גבולות בטיפול, מתפקידה של מטפלת להתבונן ולדון בכך). 

סביר להניח שהיעדר היחס המספק של המטפלת לזיכרון שהעלית נבע מקריאה לא נכונה של צרכייך- יתכן והרגישה (גם אם לא בצדק) שאינך רוצה להתעכב או שיש דבר מה 

חשוב יותר שהעלית נכון לרגע מסוים.

לאור זאת, אני מציעה לשתף אותה בתחושות ובחוויה ולבדוק יחד מה קרה לכן בפגישה. סביר להניח שההתבוננות המשותפת תסייע לה להתכוונן טוב יותר לצרכייך להבא,

ואולי אף תאפשר לבחון היבטים נוספים של חוויתך ורגשותייך, בעבר ובהווה.

בהתאם לתגובת המטפלת גם תוכלי להבין האם אכן היא פנויה ונכונה לשמוע את הדברים שחשוב לך להביא.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

נוגה מדאר-הלוי

נוגה מדאר-הלוי

אונליין
ד"ר טליה פייצ'יץ'-אייזן

ד"ר טליה פייצ'יץ'-אייזן

עמק חפר
אורית בן הרוש

אורית בן הרוש

ירושלים
אהוד עינת