<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י נ ב - 21/12/2024 17:11:29

שלום

אני בת 36, נשואה (יחסים אוהבים וטובים), שנינו עם תואר שני, בעבודות קבועות ומרוויחים משכורות ממוצעות. כבר שנים שהסביבה לוחצת עלינו מאוד להביא ילדים ולא מבינים מדוע איננו מביאים כשיש לנו יכולת כלכלית ונפשית לגדל. שנינו אוהבים ילדים וחשבנו על כך, אבל אני מרגישה שאני לא מסוגלת לעבור את התהליך הגופני הכרוך בכך. בעלי מכבד את הבחירה שלי לגבי הגוף שלי ובעצמו חושש מאוד להביא ילד לאקלים הנוכחי בארץ ולמדינה שהמוסדות בה הולכים ומדרדרים. בכל פעם שאנחנו רצים למקלט אני מדמיינת ילד בתוך האזעקות ומרגישה שזו תהיה טעות להביא. ובכל זאת פוחדים מאוד להתחרט, רואים את כולם סביבנו מגדלים ומתאהבים בילדים. מרגישים צביטה מול זוגות אחרים שכן הביאו וחושבים שאולי אנחנו עושים טעות. מה עושים? הקפאה או תהליך שימור פריון מפחיד אותי מדי.

תודה!

תשובה: מה עושים
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 22/12/2024 14:12:36

שלום לך.

ההחלטה על הבאת ילד היא אכן החלטה משמעותית, וכל הכבוד על האומץ לבחון, לחשוב ולבדוק מה נכון עבורכם גם תחת הלחצים החברתיים המופנים אליכם. 

לאור הקושי שאת מתארת במצב הנוכחי, הפחד מפני התהליך הגופני והחשש מהחמצה, אני מציעה לפנות אל טיפול פסיכולוגי בו תוכלי לעבד ולהתבונן יותר לעומק 

בגורמים המשפיעים על החלטתך. סביר להניח שמתוך ההתבוננות והעיבוד, תוכלי לקבל החלטה באופן שלם יותר, ולעמוד מאחורי הבחירה שתקבלי, לכאן או לכאן.

זהו תהליך שאפשר לעבוד באופן פרטני או כזוג, בהתאם להבנתכם.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

יערה גרוס

יערה גרוס

תל אביב - יפו
רות בצר

רות בצר

תל אביב - יפו
שני דויטש

שני דויטש

פתח תקווה
יפעת עבאדי פלד