<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י דנה ב - 22/12/2024 08:23:51

נמצאת בטיפול כשנה,
    המחיר סביר, אפילו קצת נמוך ממחיר השוק, ובכל זאת אני מוטרדת מהכסף. המשכורת שלי לא גבוהה ובגלל ההתייקרות של הכל אני נמנעת מדברים שעשיתי בעבר (נניח חדר כושר, חוגים, מסעדות ובילויים אחרים). אנחנו בלי ילדים וחוששים להביא כי מבינים את העלויות. מרגיש לי שאולי לא נכון לשלם על טיפול כי אני יכולה להשתמש בכסף לדברים אחרים שיטיבו איתי, או אפילו פשוט לחסוך אותו או לשים בקופת גמל. זה לא נושא שאני מרגישה נוח להעלות בטיפול. יש גם את הפחד סביב העלאת המע"מ עכשיו ופחד שהמטפלת תעלה את המחיר. בכל פעם שאני חושבת על זה אני רוצה להפסיק את הטיפול, אבל אז מרגישה בדידות וחוששת שלא יהיה לי מקום לשתף.

תודה רבה

תשובה: טיפול וכסף
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 23/12/2024 08:19:06

שלום לך.

הנושא הכספי הוא נושא רגיש בטיפול לא רק עקב העלויות הגבוהות שלו, אלא גם משום שהוא יוצר התנגשות מסוימת בין הקרבה והאינטימיות שבקשר הטיפולי לבין ההיבט הכספי ה"קר". 

לכן, אני חושבת שלמרות המבוכה כדאי וחשוב להעלות את הנושא בטיפול ולבדוק יותר לעומק את משמעותו עבורך.

מעבר לכך ששיח מסוג זה יכול להעמיק את השיח ולפתוח רבדים נוספים, תוכלי להיעזר במטפלת כדי להבין יותר את סדרי העדיפויות שלך ומשמעותם.

במילים אחרות, הכסף הוא לא רק היבט טכני המאפשר את הטיפול אלא גם חומר טיפולי, חומר של שיחה וקשר, אותו חשוב וכדאי להעלות בפני המטפלת.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

גלית גלבוע

גלית גלבוע

תל אביב - יפו
ד"ר סיון אקשטיין

ד"ר סיון אקשטיין

ירושלים
אפרת לוי

אפרת לוי

תל אביב - יפו
ד"ר אייל אברהם