<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י עמליה ב - 16/01/2025 23:22:41

לא בטוחה אם זו שאלה או משהו שאני מרגישה צורך לומר...

אני מרגישה שלמטפלת שלי לא באמת אכפת ממני. אני לא יודעת איך להסביר מה מקור ההרגשה. אולי היא עולה בהשוואה לטיפול קודם בו הייתי לפני שנים והרגשתי אחרת.

המטפלת מקצועית, היא מקשיבה, היא מציעה פרשנות, היא מגיבה באמפתיה ועושה הכל לפי הספר. אבל אני מרגישה שזה לא באמת משנה אם אגיע או לא, אם אני אשב שם או מטופל אחר. חשבתי להפסיק את הטיפול, אבל אני נמצאת במצוקה נפשית ואין לי כוחות לפנות שוב למטפלת אחרת, להתחיל להכיר ולהיכנס לקשר טיפולי חדש. זה לא נושא שאני מרגישה נוח להעלות בטיפול, הרי זו העבודה שלה, היא עושה אותה כמו שצריך והיא לא חייבת להתחבר אלי או לחבב אותי. אבל בכל זאת, יש משהו משפיל בלשבת שם בכל שבוע מחדש בתחושה תמידית שלא באמת אכפת לה.

תשובה: הרגשה בטיפול
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 19/01/2025 11:36:27

שלום לך.

התחושות אשר מתעוררות בטיפול מהוות חלק משמעותי מהתהליך הטיפולי, משום שהעמימות של המטפל (העובדה שאינו מבטא את רגשותיו באופן ישיר) 

מאפשרת לבחון דפוסי חשיבה ורגש המתעוררים בקשר בין אישי. אישיות המטפל והסגנון שלו כמובן משפיעים על האופן בו המטופל חווה אותו אך בדרך כלל

האופן בו המטופל חש בקשר משקף גם חוויה פנימית הרלוונטית לאירועים וחוויות בעברו של המטופל ובהווה שלו. 

כך, למשל, יתכן וחוסר האכפתיות שאת חווה קשור לא רק לסגנון של המטפלת או לתחושתה האמיתית כלפייך, אלא גם משקפת חוויה פנימית שלך עצמך.

לאור זאת, אני ממליצה בחום לשתף את המטפלת בתחושות ולחקור יחד את מקורן ומשמעותן עבורך. 

לא פעם, שיח מסוג זה מביא להתקדמות משמעותית בטיפול ובהבנה העצמית, ומשפר את איכות הקשר הטיפולי

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

אפרת רבינסקי לוי

אפרת רבינסקי לוי

ראש העין
חגית בר

חגית בר

ראשון לציון
טובה ישראלוב

טובה ישראלוב

קרית מוצקין
ד"ר אייל אברהם