<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י נגה ב - 19/01/2025 14:05:59

אני מתלבטת האם להמשיך את הטיפול שאני נמצאת בו (כחצי שנה), כי אני מרגישה שאין שיפור משמעותי בתחושותיי, להיפך, רק חזרה על דפוסים קודמים.
    כמו בטיפולים קודמים שניסיתי, בשלב מסוים אני חוזרת על אותם דברים (בטיפול ובחיים) ומרגישה את אותן מצוקות ללא מוצא (עצב, מחשבות אובדניות, תחושה שהכל חסר טעם). אני תוהה האם נכון להמשיך את הטיפול או להפנות את הכסף לאפיקים אחרים.
    הנושא עלה מספר פעמים בשיחה ואני מרגישה שעלי לתת למטפלת תשובות (האם אני ממשיכה או עוזבת), אבל בכל פעם שאני מגיעה להחלטה אני מתחרטת ומשנה את דעתי.
    באופן כללי, קשה לי מאוד לעזוב מקומות גם אם לא מטיבים. הדבר העיקרי שמונע ממני לעזוב כרגע הוא הפחד להישאר לבד עם מקומות קשים שאיני מסוגלת לשתף בהם את בעלי או חברות קרובות.
    איך יודעים שהגיע הזמן לעזוב? האם ייאוש מהאפשרות לשנות משהו היא סיבה טובה להפסיק את הטיפול?

תשובה: התלבטות
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 20/01/2025 09:09:05

שלום לך.

אני שומעת את המצוקה ואת ההתלבטות, ויכולה לדמיין כמה קשה הבחירה בין  התקיעות שבטיפול לבין האפשרות להישאר לבד עם הקשיים. 

באופן כללי, אני נוטה להאמין שהיעדר שינוי והתקדמות במסגרת מספר טיפולים נובעת במקרים רבים מתוך אחת משתי אפשרויות-

האחת היא שקיים קושי גדול בהנעת שינוי ובוויתור על הסטטוס קוו שמייצר הקושי. למשל, בנסיבות מסוימות אדם יכול להניח, באופן לא מודע, כי הדרך היחידה 

לשמור על עצמו ולקבל תוקף לחוויתו וקשייו היא לשמר את הקשיים. במצב כזה, הטיפול מתחיל להתקדם רק כאשר מצליחים לאתר את הגרעין אשר לצד החלק שרוצה להחלים,

מבועת מהאפשרות לשינוי. אפשרות נוספת להיעדר שינוי מתמשך עשויה להיות שסוג/מסגרת הטיפול אינם עונים לצרכיו של המטופל. למשל, יש מטופלים שבתקופות מסוימות מצליחים להניע שינוי משמעותי רק כאשר הטיפול מתקיים במקביל לטיפול תרופתי ו/או בתדירות גבוהה יותר, או באמצעות גישת טיפול שונה (למשל, יש מטופלים שטיפול קוגניטיבי מסייע להם יותר מטיפול דינמי ולהיפך). 

במילים אחרות, אני מציעה להיעזר במטפלת ולנסות לשמוע ממנה כיצד היא רואה את הקושי להניע שינוי לאורך מספר טיפולים. במידה ולא תרגישי כי השיחה חושפת רבדים חדשים,

כדאי אולי לפנות לחוות דעת נוספת אצל פסיכולוג או פסיכיאטר, ולשמוע הצעות נוספות לכיוון טיפולי שיכול לסייע.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

ורד קרה

ורד קרה

תל אביב - יפו
אהוד עינת

אהוד עינת

תל אביב - יפו
חנן אביב

חנן אביב

תל אביב - יפו
מורן בן גל