<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

  • נכתב ע"י ד ב - 20/01/2025 10:23:23

    אובחנתי בעבר עם דכאון עמיד. אני אוכלת בריא, עושה פעילות גופנית, נמצאת בזוגיות ועובדת. עדיין, מתקשה להרגיש שמחה/הנאה וגם התפקוד הבסיסי קשה לי (לעבוד, לתחזק קשרים בין-אישיים, גם פעילויות פנאי או תחביבים מרגישים חסרי טעם). הפסקתי לקחת טיפול תרופתי לפני כמה שנים ומאז לא חזרתי, כי לרוב אחרי התרגלות התרופה לא סייעה יותר (וניסיתי הרבה תרופות). לפני מס' חודשים חזרתי לשיחות, בהתחלה זה נתן לי תקווה מסוימת לשינוי, אבל בשבועות האחרונים אני לא בטוחה שיש טעם להמשיך גם בטיפול הזה. אני חוזרת על אותם נושאים, לא מרגישה שיפור והדכאון עמיד ממילא. אילו אפשרויות עומדות בפני? או פשוט להשלים עם המצב שהחיים ייראו ככה עד שאמות? האם לנסות בכל זאת לחזור לתרופות?

    תשובה: דיסתימיה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 23/01/2025 16:00:25

    שלום לך.

    את שואלת שאלה חשובה וטובה, שאני חושבת שכדאי מאוד להביא לטיפול שלך.

    עמידות של דיכאון קשורה במקרים רבים לא רק להיעדרו של טיפול תרופתי, אלא גם לגורמים לא מודעים הנוגעים למשמעותו של הדיכאון בחיי הנפש:

    לפעמים הדיכאון הוא "התעקשות" של הנפש לספר ולתת מילים לדבר מה שעדיין אינו מעובד. לפעמים הדיכאון מסמן את הקושי להיפרד מעמדת חיים מסוימת

    וכן הלאה. לכן, מציעה להעלות את השאלה גם בטיפול ולנסות לברר יחד מה משמעותם של התקיעות והקושי להיפרד מהדיכאון. מאמינה שבתוך שיח מסוג זה עשויים

    להתגלות כיווני מחשבה נוספים, שאולי גם יסייעו לקבל החלטות בנוגע לשינוי/אי שינוי של סוג הטיפול הנוכחי (למשל, האם להעלות את תדירות הפגישות, להוסיף טיפול תרופתי וכד')


    ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

זהר אוחנה

זהר אוחנה

ירושלים
מאיה שיליאן

מאיה שיליאן

תל אביב - יפו
סמדר ידגר

סמדר ידגר

כפר האורנים
טל גולד

טל גולד

גבעת שמואל
שנהב שטיין

שנהב שטיין

תל אביב - יפו
אנאל מורי-הופמן

אנאל מורי-הופמן

רעננה
אור ויפרבניק

אור ויפרבניק

רחובות
עוז כהן זדה

עוז כהן זדה

תל אביב - יפו