<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י מ ב - 03/02/2025 11:32:25

פניתי לטיפול לפני יותר מחצי שנה בגלל דיכאון ועדיין מתקשה ליצור קשר עם המטפל. כרגע רוב השיח בטיפול הוא סביב הנושא הזה (ההימנעות שלי מקשר).
    מחוץ לחדר הטיפול יש לי קשרים אוהבים וקרובים בזוגיות (נשוי), עם משפחה, עם חברים ועדיין מרגיש מאוד עצוב ובודד.
    מרגיש שהמטפל מאבד סבלנות לסיטואציה ולא מבין למה אני ממשיך להגיע, אבל כשאני חושב על סיום הטיפול אני חושש עוד יותר מהבדידות.
    מה כדאי לעשות?

תשובה: שאלה...
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 05/02/2025 08:34:20

שלום לך.

מאחר ואתה מתאר פער בין יכולתך ליצור קשרים לבין הקושי מול המטפל, ומאחר ונשמע שסוגית ההימנעות מקשר עובדה לא מעט אך ללא השפעה, יתכן וכדאי לבדוק כיווני חשיבה נוספים.

למשל, כדאי לבדוק האם קיים קושי מול המטפל הספציפי, והאם יש אפשרות שמסגרת הטיפול אינה עונה לצרכיך (למשל, יש לא מעט אנשים שזקוקים למפגשים דו שבועיים כדי לתת אמון וליצור קשר טיפולי מקדם).

כמו כן, יתכן וכדאי לבחון את האפשרות שהקושי ביצירת קשר מבטא פחד מהנעת שינוי ו/או התבוננות בהיבטים נפשיים אשר המגע עמם מכאיב. 

כך או כך, אני מציעה להעלות ישירות מול המטפל את התחושה שהשיח הנוכחי אינו מקדם ולשאול אותו כיצד הוא מבין זאת והאם הוא חושב שכדאי לשקול כיוון טיפולי נוסף/חלופי

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

עוז כהן זדה

עוז כהן זדה

תל אביב - יפו
סמדר ידגר

סמדר ידגר

כפר האורנים
עומר וולקני

עומר וולקני

תל אביב - יפו
יפעת עבאדי פלד