<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אמא לחייל ב - 05/02/2025 14:36:47

הבן שלי משרת בפלגה טכנית של חיל הים. היה כמה פעמים שיצא להפלגות עם לוחמים ל4 ימים. היום הם יצאו להפלגה ארוכה שתימשך בין 10 ימים לשבועיים. לא ברור מתי יחזרו. אנחנו כמובן לא יודעים איפה הם. הבן הבכור שלי היה לוחם בסדיר ונפצע. במילואים מאז אוקטובר היה כמעט שנה וכרגע אנחנו מתמודדים עם פוסט טראומה קשה שהוא חזר איתה. אני מאוד חרדה לחייל שלי. ברגע שהוא התקשר שיהיה בלי טלפון לא מפסיקה לבכות. הרופאה רשמה לי עכשיו לורוון. לקחתי חצי כדור וכמה שעות אחרי זה נרבן. זה טיפה עזר. לא מסוגלת לאכול שום דבר. שותה מים ונס קפה. אני לא יודעת איך אני הולכת לישון בלילה. מפחדת מחלומות. איך אני עוברת את התקופה הזאת?אני גם ככה בטראומה מהבכור. עכשיו אח שלו במקום לא ידוע ואין לי שום אינפורמציה איך הוא שם. האם אני יכולה לקחת בלילה בונדורמין? יש לי גם במרשם רופא.
    כולם אומרים לי שיש לי טראומה מהשירות הצבאי של הבכור. מה עושים עם זה? איך מתמודדים עם זה?

תשובה: הפלגה ארוכה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 06/02/2025 08:29:50

שלום לך.

אני מצטערת לשמוע על הקשיים, שלך ושל בנך, ועל הסבל הרב שאת חווה בתקופה הקשה הזאת.

איני פסיכיאטרית כך שאיני יכולה לייעץ לך בנוגע לבונדורמין, אך מציעה לא להסתפק בטיפול התרופתי אלא לפנות גם לעזרה פסיכולוגית.

לאור עוצמות החרדה שאת מתארת, מציעה לפנות לאיש מקצוע המתמחה בעבודה קוגניטיבית התנהגותית אשר יוכל להקנות לך כלים להרגעה עצמית וויסות,

בעזרתם תוכלי להתמודד עם רגעי חוסר הוודאות הקשים כל כך.

במקביל, על אף הקושי לעשות זאת, חשוב במיוחד בתקופה זו לנסות ולהקפיד על תזונה, פעילות ספורטיבית ותפקוד בבית ובעבודה. 

מאחלת שבקרוב יהיו ימים שקטים יותר ועד אז עזרי לעצמך בכל האמצעים שהוזכרו,

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

יונתן שפר

יונתן שפר

תל אביב - יפו
ד"ר טלי שימקין

ד"ר טלי שימקין

רחובות
ארז סיגלר

ארז סיגלר

רמת גן