<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אקו ב - 05/02/2025 16:51:23

שלום.מזה זמן אני נמצא אצל מטפלת שעובדת במכון פסיכולוגי.כשנכנסתי הייתי בחרדה גדולה כלכלית ואמרתי לה שחשוב לי לקבל מטפלת שבמקרה הצורך יכולה לענות בקצרה גם מחוץ לשעת הפגישה בתנאי שזה לא כל שבוע כמובן.היא אמרה שתשתדל אבל בפועל לא יישמה והטיפול נמשך כי חששתי קצת ממעבר למישהו אחר.היא בכל זאת זורמת בטיפול אבל קשוחה מעבר.לפני כמה מפגשים העמדתי תנאי שאם היא לא מוכנה להסכים שבמקרה הצורך שתהייה דילמה שלא סובלת דיחוי עד הפגישה ,אז שהטיפול יעבור למישהו אחר שהמכון מחליט.אחרי התלבטויות הסכימה אבל כשקרה מקרה טענה שלא הבינה את הדחיפות ולפני כמה ימים ענתה שלא יכולה לענות על שאלות של כן או לא בווטסאפ.בעיניי זה לא מסתדר עם מה שסוכם ואני שוקל לחזור שוב לאופצית סיום הטיפול אצלה ומעבר למישהו אחר.האם אכן יש פה חריגה ממה שסוכם ?האם קיים חשש מוצדק לעבור למישהו או מישהי אחרת באותו המקום כשגם לא ברור מה מידת הגמישות של המטפלים החדשים להתייעצויות קצרות מחוץ לטיפול.קיים גם מצב כלשהו שהמטפלים החדשים מכירים אותה ואני אראה להם תובעני מדי מה שיסתיים בדכדוך ועוגמת נופש ובסוף יאלץ אותי לסיים הטיפול בכלל במכון.אשמח לתשבה מהירה

תשובה: טיפול והתלבטות לגביו
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 11/02/2025 08:12:09

שלום לך.

נשמע מדברייך שסוגיית מתן המענה בין הפגישות אינה קשורה רק בצורך להיעזר סביב סוגיות ספציפיות, אלא נוגעת בעצם חווית הקשר ומעוררת, אולי, שאלות משמעותיות כגון

האם יש למי לפנות? האם אפשר לסמוך על אנשים אחרים? האם אכפת ממני עד כדי כך שיתנו לי משהו שהוא "מעבר" או "מחוץ"? וכן הלאה

לאור זאת, אני חושבת שהפתרון אינו החלפת מטפלת וגם לא מו"מ "טכני" על נכונותה להשיב במקרים X או Y, אלא ניסיון לברר בתוך הטיפול מה המשמעות של

מענה/אי מענה מחוץ לטיפול, עבורך. כאשר תבררו את המשמעות הלא מודעת של צורך זה, שניכר שהוא עמוק ומשמעותי ביותר עבורך, יתכן ותוכלו גם להגיע להסדר

שיתאים לשתיכן וגם- וחשוב מכך- להבין טוב יותר היבט משמעותי של חוויתך הנפשית, שיתכן וקשור גם לקשיים נוספים איתם את מתמודדת בחיי היומיום.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

גיא ברק

גיא ברק

רמת גן
טל נוימן שחור

טל נוימן שחור

מודיעין-מכבים-רעות
שי בן יצחק

שי בן יצחק

תל אביב - יפו
אור ויפרבניק