<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י נ ב - 13/02/2025 23:46:58

גבר בן 35, מטופל בטיפול דינמי בפרטי בגלל דיכאון. עם תואר שני במדעי הרוח (עשיתי טעות ולמדתי מה שעניין אותי). מרגיש שאני לא מצליח למצוא את עצמי כי אני לא טוב בשום דבר שהחברה מעריכה. אני עובד במשרה מלאה בתחום לא יציב שאין לו הרבה ביקוש והשכר בו נמוך. די סובל בעבודה, אבל במקביל חושש כל הזמן מפיטורים. לא מצליח לחשוב על משהו שארגיש בו בעל ערך, או שייתן ערך לחיי או שיפרנס אותי בכבוד. לאחרונה יש הרבה מחשבות אובדניות, קשיי ריכוז וקשיי שינה. אני מתקשה לאכול, ירדתי בערך 14 קילו בשנה האחרונה (תת משקל גבולי). איך יודעים שהגיע הזמן לסיים את החיים? נראה לי שעם השנים המצב רק יחמיר ואין שום סיכוי שאצא מזה. אם בגיל עשרים עוד יכולתי לעשות שינוי ולא הצלחתי, מה הסיכוי עכשיו כשאני מבוגר. אני מרגיש שגם המטפל שלי חושב שאני חסר ערך ומוגבל. החברה מנסה למנוע התאבדות בכל מחיר, אבל אולי יש אנשים, כמוני, שזה הפתרון הכי טוב בשבילם?

תשובה: איך יודעים שהגיע הזמן
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 17/02/2025 13:58:54

שלום לך.

אני מצטערת לשמוע על התחושות הקשות איתן אתה מתמודד. 

הייתי יכולה לומר לך כי גיל 35 הוא גיל בו אנשים רבים מניעים שינויים משמעותיים, ושדיכאון הוא מחלה ממנה מחלימים גם אנשים שסבלו ממנו באופן כרוני,

אך אני מתארת לעצמי שאלו דברים שידועים לך ונאמרים לך, ולא הצליחו לשנות את הרגשתך. תחושות היאוש וחוסר הערך שאתה חווה הם חלק מתסמיני הדיכאון, אשר מערפלים את הראייה והתפיסה, 

ולכן חשוב לטפל בדיכאון בכל אמצעי העומד לרשותך, ורק לאחר מכן לקבל החלטות לגבי המשך החיים ושינויים אפשריים או שאינם אפשריים.

איני יודעת כמה זמן אתה מטופל והאם זהו הניסיון הטיפולי הראשון שלך, אך חשוב לזכור שקיימות כיום שפע של שיטות, תרופתיות ופסיכולוגיות, כאשר מטופלים שונים נתרמים משיטות שונות. 

יש סיכוי סביר שעוד זמן טיפול הנוכחי, או שילוב עם שיטת טיפול נוספת, יביאו להטבה משמעותית וירחיבו את החופש שלך לבחור ולקבל החלטות.

כמו כן, ממליצה לפנות לעמותת מש"ה- מילים שעושות הבדל- אשר מציעה שירותי תמיכה וסיוע לאנשים המתמודדים עם משבר אובדני.

בנוסף, מציעה לך לשתף את המטפל בתחושה שלך שגם הוא תופס אותך כחסר ערך. לא פעם, שיח על התחושות המתעוררות מול המטפל פותח צוהר להיבטים נפשיים לא מודעים ופחות נגישים,

אשר עיבוד שלהם מאפשר שינוי ותנועה. 

במילים אחרות, אל תמהר לוותר. דיכאון יכול להיות מייסר, מייאש ומנתק מהחיים אך ברב המקרים, כאשר מצליחים לצלוח אותו הפירות של העבודה הנפשית הם משמעותיים ומהווים בסיס ליצירת חיים טובים

ומספקים יותר. אל תתייאש.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

רועי כהן גדול

רועי כהן גדול

שדרות
גיא ברק

גיא ברק

רמת גן
אנאל מורי-הופמן

אנאל מורי-הופמן

רעננה