<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י שירי ב - 06/03/2025 23:18:31

שלום וברכה,
    אני עובדת שנים רבות בבריאות הנפש, בעלת תואר שני, ביעוץ חינוכי וקורסים בטראומה/ופסיכיאטריה .
    לצד זה עוברת טיפול אישי לדיוק עבודתי המקצועית.
    נוצר קשר מדהים ומקצועי בין המטפלת לביני. בפגישה האחרונה הייתי במצב פיזי מאוד ירוד, מה שהשפיע גם על הנפש, וביקשתי בזום פגישה נוספת למחרת.
    פעם ראשונה שחוויתי מעיין ריחוק מצידה /חוסר סבלנות .היא התעקשה ללכת איתי עד לנקודה עמוקה מאוד שהכאיבה לי.
    אני תוהה אם אני חווה את הדברים בשל מנגנון ההשלכה.. או מעבר.
    אני אדבר אתה על כך, בעדינות בפגישה הבאה. אך מעבר לזה, אני תוהה לעצמי ,אם זה משהו שחוויתי אותו בשל בריאותי הפיזית והקושי הרגשי שהתווסף בעניין עבודתי עם נערות בסיכון...או שהכל יכול להיות, וכולנו בני אדם... זה יהיה לי מאוד מכאיב אם אכן היא איבדה את הסבלנות כלפיי.. מה שמרגיש י מבפנים שזו סתם הרגשה. ואני הכי לא רוצה לפגוע בה.
    אשמח להכוונתך,
    שירי.

תשובה: מחשבות
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 10/03/2025 12:57:08

שלום שירי.

נשמע שאת מתבוננת באופן רגיש וסקרני ביחסים הטיפוליים ובמה שעולה דרכם ובתוכם ואכן, חשוב שתביאי את התחושות שעלו גם לשיח עם המטפלת,

כך שתוכלו להתבונן, לעבד ולמצא את המשמעות האישית והנפשית של הסיטואציה עבורך.

מאחר והתשובות מצויות בשיח האישי, בחוויה הסובייקטיבית שלך, אני לא בטוחה שאוכל לתרום ולהכווין מעבר להצעה לא לחשוש, אלא לפתוח את הנושא עם המטפלת באופן ישיר.

בין היתר, תוכלו לבדוק מה מטלטל ומכאיב כ"כ עבורך באפשרות שהמטפלת איבדה סבלנות, ומדוע את זהירה כ"כ כלפי האפשרות שתפגע ממך. 

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

ד"ר טליה פייצ'יץ'-אייזן

ד"ר טליה פייצ'יץ'-אייזן

עמק חפר
איריס לויט

איריס לויט

רעננה
יחיאל שפירא

יחיאל שפירא

עמק חפר
שי בן יצחק