שלום,
אני גבר בן 38 מטופל פסיכיאטרית ובשיחות (טיפול דינמי) בגלל דכאון מתמשך, חרדות, מחשבות אובדניות ייאוש מהעתיד וOCD. לאחרונה מנסה להבין האם אני יכול להסתדר לבד, ללא השיחות.
אני מרגיש שהמטפלת טובה, מכילה ומתקפת ושיש משהו נוח במקום לדבר בו. אבל העלות הגבוהה של טיפול נפשי פרטי בעייתית לאורך זמן (מטופל אצלה כשנה ולפני זה לא הייתי בטיפול שיחתי משך זמן ארוך), במיוחד כשאני מתקשה לעבוד במשרה מלאה.
מלחיצה אותי המחשבה שאני תלוי בטיפול. אני יודע שהבעיות שלי לא יעברו אף פעם, גם אם יש תקופות קצת יותר רגועות, הקשיים תמיד שם ותמיד יחזרו ואני לא רוצה להיות מטופל כל החיים. הרבה מהמחשבות האובדניות שלי הן סביב זה, הרצון פשוט לסיים את הדבר הכואב הזה שנקרא חיים כדי לא להיות מטופל או תלוי.
העליתי מספר פעמים בשיחות את המחשבה להפסיק את הטיפול. אני מניח שלמטפלת אין אינטרס כזה כי בסופו של דבר זו מערכת יחסית כלכלית בשבילה (ואני לקוח "טוב" שמגיע בזמן, משלם, לא חורג מהסטינג). אבל היא גם רוצה את טובתי וכמובן תקבל כל בחירה שלי. אני מבין שזו החלטה שלי, אבל לא מצליחה להחליט.
בפגישות האחרונות הגעתי עם החלטה שהיום אני מודיע לה שאני מעדיף לסיים את הטיפול, אבל ברגע האחרון נסוג