<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י תומר אוחיון ב - 31/03/2025 08:57:05

שלום אנשים יקרים ! כיום בן 30 , בגיל 19 עישנתי חשיש שגרם לי לחרדות ולתקופה של דיכאון התחלתי לשתות פריזמה בגיל 19 בגלל החרדות והדכאון שזה גרם לי , ליפני 3 שנים בגיל 27 היה לי התקף חרדה מאוד חזק בזמן תקופת הקורונה הרגשתי חולה וממש פחדתי על עצמי שיש לי קורונה מה שהוביל לחרדה חזקה
    השאלה שלי היא כזאת האם שקורים מקרים ואני מרגיש שמאז הרגשות החזקים האלה שקרו לו אני מאוד בלופ ותמיד בתוך כל הנושא הזה

מה בעצם החיים האלה זה לקבל את הדברים שקרו ולנסות להמשיך הלאה בלי לנסות לחשוב ולנסות כמה שיותר לחיות בהווה?
    האם זה נכון בעצם לחזור לעבר ולהתחיל לעבוד על מה שקרה שמה ולנסות רק להסתכל על הטוב ולהכיר תודה , כי אני באמת מרגיש סוג של מועקה בגוף ובנפש
    השאלה שאני לא מבין זה שאם אני בעצם כל הזמן בטיפול סביב העבר אז אני בעצם נשאר תמיד בלופ הזה של החרדה ושל מה שקרה אז אני כל הזמן סוחב את זה ונמצא בתדר הזה

הייתי רוצה לנסות להבין קצת וסליחה אם למישהו לא מובן אנסה לנסח את עצמי יותר

תשובה: האם צריך לחזור לעבר בשביל לטפל?
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 07/04/2025 10:21:23

שלום תומר.

עיבוד של העבר הוא חלק חשוב במרבית התהליכים הטיפוליים, אך אינו האלמנט היחיד והבלעדי.

טיפול אמור להיות מכוון להווה, לשפר את התפקוד והתחושה ביומיום כאשר עיבוד אירועי העבר אמור לסייע בכך,

אך הוא אינו המטרה הסופית. בהתאם, כל עוד יש קושי ומועקה כדאי להיעזר בטיפול אך לבחור בטיפול המתמקד גם באתגרים והצרכים בהווה.

אם אתה כבר בטיפול, כדאי להעלות את הנושא מול המטפל.ת ולחשוב יחד למה אתה זקוק כרגע.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

רעות חלא

רעות חלא

ראש העין
עדי יהב בן סימון

עדי יהב בן סימון

תל אביב - יפו
איריס אלטר ליברמן

איריס אלטר ליברמן

תל אביב - יפו
מיכל פרידמן