<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אביה ב - 04/04/2025 06:41:31

האם זה נכון שאתערב ואשקף לביתי בת ה32 דברים שאני רואה בהתנהלות שלה ודברים הקשורים באירוח שאחותה בת ה30 שיתפה אותי והיא לא רוצה לפתוח את זה מולה בגלל שהיא יודעת מה תהיה התגובה. (חוסר קבלה והרגשה של ביקורת ואפילו ריב).

דוגמא- בת ה30 הלכה לישון מספר ימים אצל בת ה32 ובעלה (היו לה פגישות קרוב לביתם)היא שיתפה אותי שלא היה שום אוכל או הרגשה של "אירוח" היא ציפתה שאם מישהו מגיע אליהם הביתה שהם ידאגו שיהיה משהו קטן לאכול, לנשנש. אני מבינה שהם עובדים וחוזרים אחרי יום עבודה אך בכל זאת.....

חשוב לי לציין כי לביתי בת ה32 יש קצת עניין של "קמצנות" חוסר ידע בשפע
    מה גם כשנמצאים אצלה לפעמים היא יכולה לתת תחושה לא נעימה, במידה ומישהו הפיל אוכל בטעות על השטיח או הספה, ביתי לפעמים גורמת להרגיש חוסר נוחות

אצלינו בבית תמיד גדלו בשפע, השולחן מלא בכל טוב, כשאורחים או משפחה מגיעים תמיד יש הרגשה של בית. אני לא מבינה מאיפה זה בא..
    מה עליי לעשות בנדון?

תשובה: נכון לי להתערב
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 07/04/2025 08:07:57

שלום.

את ההחלטה האם לשתף את ביתך בתחושות כדאי לקבל מתוך מחשבה על מספר היבטים שביניהם איכות הקשר שלך איתה, המידה בה היא פתוחה לקבל ביקורת, חשיבות הנושא עבורכם (עד כמה מפריע) ומעל לכל, האם הצורך לשתף אותה נובע מרצון כנה שלך או מתוך ניסיון לחסוך לבת הצעירה את ההתמודדות. 

אם את מרגישה שהנושא נובע ממך עצמך ומפריע לך, ומניחה שהקשר הוא טוב דיו כדי לשתף בנושא כזה, בהחלט אפשר לעשות זאת, בצורה נעימה וישירה. 

במידה ואת חשה כי הנושא לא מפריע לך אלא בעיקר לביתך ו/או במידה והקשר הקיים אינו חזק דיו כדי שסוג כזה של תקשורת תיטיב עמכן,

מוטב לנהוג באופן ענייני ובפעם הבאה לקראת אירוח, לומר לביתך באופן ענייני שכדאי להכין את הבית/ להיות סבלנית.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

שירן מזרחי עמרני

שירן מזרחי עמרני

תל אביב - יפו
מיכל צבי

מיכל צבי

חיפה
איתן נוימן

איתן נוימן

תל אביב - יפו
גליה נוה