אני בזוגיות ארוכת שנים, זוגיות אוהבת ומכילה.
אני מאובחנת עם פוסט טראומה מורכבת, ובשנה האחרונה עברתי תקופה מאוד עמוסה רגשית עם עומס נפשי, משפחתי וכלכלי.
בתוך הקשר הזוגי שלי, בתוך תקופה של הצפה רגשית, מצאתי את עצמי נכנסת לסיטואציה שבה אמרתי דבר לא נכון מתוך סערה רגשית. זה לא היה מתוכנן או מכוון לפגוע, אבל אחר כך זה התגלגל למצב שבו לא הצלחתי לעצור, והייתי בתוך מעגל של הסתרה, פחד ובושה.
בסופו של דבר סיפרתי את האמת, אבל אני נשארת עם הרבה שאלות וכאב סביב עצמי:
איך קורה מצב שבו אדם שנמצא בזוגיות טובה ואוהבת נכנס לדפוס של הסתרה או הרס עצמי בתוך קשר בטוח
מה קורה במערכת הפנימית שמוביל לזה — האם זה קשור ל־CPTSD, הצפה רגשית פחד מנטישה
והכי חשוב לי להבין
איך עובדים על דפוסים כאלה בטיפול
כדי למנוע חזרה שלהם בעתיד, במיוחד בתוך מערכות יחסים קרובות?
אשמח לשמוע זוויות טיפוליות או ניסיון מקצועי/אישי
שלום לך.
אני שומעת את הרצון הכנה שלך להבין מה הניע אותך לפעול באופן אשר מרגיש לא מתאים לך ולאיכות מערכת היחסים שלך, וטוב שאת מנסה להבין.
המשפט בו בחרת לתאר את האירוע- "מעגל של הסתרה פחד ובושה"- יכול לרמז על כך שחוויות העבר הטראומטיות אכן ממלאות תפקיד בדפוס שתיארת, משום שפעמים רבות האירועים הטראומטיים בילדות אכן מתרחשים במעגלים מסוג זה.
עם זאת, חשוב לזכור כי התנהלותך עשויה לנבוע ממגוון רחב של גורמים רגשיים אשר אינם משוייכים ישירות לטראומה.
כוחו של טיפול הוא בדיוק בניסיון לברר את השאלות החשובות שאת מעלה יותר לעומק.
ההקשבה הרגישה והזהירה המאפיינת את השיח הטיפולי מאפשרת לגעת באותן נקודות עיוורות אשר מפעילות את המטופל, וזיהוי זה מאפשר גם עיבוד אשר מקנה למטופל יותר שליטה וחופש בניהול יחסיו והתנהלותו בסיטואציות שונות.
לאור זאת, במידה ואינך נמצאת בטיפול ואת מוטרדת מהתנהלותך ומהשלכותיה, בהחלט כדאי לשקול פנייה לטיפול מקצועי אשר יסייע וילווה בהתמודדות.
ליטל
מצורף קישור לבחירת אנשי מקצוע רלוונטיים באינדקס המטפלים -
בטיפולנט | בחירת אנשי מקצוע
בטיפולנט | מהי גישת הטיפול המתאימה לי?