<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י דנה ב - 26/06/2026 11:20:14

שלום רב, האם זה לגיטימי לבקש מהבן שלנו שהוא בגיל 25 להביא לארוחת שישי בת זוג רק אם זה הולך לכיוון רציני? אנחנו לא הורים "פרימיטיבים" ורוצים לדעת איך נכון להתנהל. עד לפני חצי שנה הבן שלי היה בזוגיות עם בחורה במשך שנה והיא הייתה מגיעה אלינו כל סופ"ש מכיוון שגרה רחוק מאיתנו לבסוף נפרדו בגלל חוסר התאמה. לפניה היה בזוגיות עם מישהי שנתיים שגרה קרוב אלינו וגם הייתה מגיעה לכל ארוחת שישי ולבסוף נפרדו. (אני שמחה שהוא מנהל מערכות יחסים רציניות ומחפש את האחת !) איך וכיצד נכון לנו להתנהל בהקשר לזה...אשמח לדעת

תשובה: לגיטימי לבקש מהבן
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 01/07/2026 09:36:03

שלום לך.
    אתחיל בכך שנדמה לי שבסוגיה שאת מעלה אין "מה לגיטימי" או לא לגיטימי, ושהדגש הוא על השאלה כיצד אנשים בוגרים יכולים לנהל את המרחב הביתי המשותף באופן שעונה לצרכים של כולם.
    את מתארת את מערכות היחסים של בנך כממושכות ומשמעותיות ועל כן נדמה לי שהקריטריון אינו האם הקשר הולך לכיוון רציני או לא (הרי ברב המקרים אי אפשר לדעת מראש...),
    אלא עד כמה לכם נעים לארח ו/או ליצור קשרים משמעותיים עם בנות הזוג, גם אם יש אפשרות שלבסוף תגיע פרידה. בהתאם, נדמה לי שכדאי לבדוק בינך לבין עצמך מה הדבר שמקשה עלייך- האירוח? ההיקשרות? הפרידה?- ומתוכו לנסות לנסח מה מתאים לך יותר או פחות, ואז לנהל סביב הנושא חשיבה ו"משא ומתן" עם בנך.
    בסופו של דבר, כל עוד הוא חי בבית טבעי שירצה ויוכל לארח את בת הזוג, אך לגיטימי שיהיו דברים מסוימים שגם פחות נוחים עבורכם.
    במילים אחרות, נדמה לי שהסוד הוא בניהול שיח כנה על הנושא, מתוך הבנה של הצרכים של כל אחד מהצדדים, וכבוד הדדי.
    ליטל

לקריאה נוספת מצורף מאמר בנושא -
    טיפים לבניית תקשורת טובה עם הילדים

אנשי מקצוע ומכונים

קים הגיתי גרין

קים הגיתי גרין

כפר סבא
רון ארגמן

רון ארגמן

תל אביב - יפו
דבורית נורמן

דבורית נורמן