האם אפשר להחלים מתחושת בדידות שלא נגמרת?
בת 60, נשואה עם 3 ילדים גדולים. שורדת את רוב חיי בבדידות מתמשכת בכל מערכות היחסים שלי, הן החברתיות (יש לי מס מצומצם מאד של חברות עם יחסים מאד שטחיים), הן בעבודה והן בנישואים. רק עם הילדים שלי היחסים מצויינים ומרגישה איתם נהדר. למעשה אני חייה בשבילם ובזכותם.
לאחרונה מרגישה שקשה לי מאד להמשיך ככה. גם כשאני מנסה להשתלב במסגרות חברתיות חדשות תמיד אני מרגישה לא אהובה ולא מקובלת.
לבעלי יש קצת חברים ולכן לא מאד זקוק לי. גם איתו מרגישה שהוא מאד מתרחק ממני. אני חושבת לנסות ללכת לטיפול פסיכולוגי אבל לא בטוחה אם בכלל יש עוד סיכוי בגילי לתקן את זה. אם כן, איזה סוג טיפול מומלץ?
תודה
שלום מיכאלה.
תחושות של בדידות אכן עשויות להיות מכאיבות, גם כאשר בפועל נמצאים עם ולצד אנשים אחרים, וטוב שאת מעלה את האפשרות לטפל בנושא.
טיפול פסיכולוגי בהחלט עשוי לסייע. ראשית, הוא מאפשר לעבד את תחושת הבדידות ואת מקורה ובכך מביא לא פעם ל"ניקוי" החוויה העכשווית מחוויות העבר.
למשל, עיבוד של תחושות בדידות שמקורן בילדות מביא לא פעם לכך שחוויות בהווה משוחררות ממטעני העבר ואפשר לחוות אותן באופן נקי ופשוט יותר.
על בסיס זה, ניתן לזהות גם את המקומות בהם יתכן ואת נוהגת באופנים שמגבירים ומשמרים את תחושות הבדידות. למשל, בעזרת טיפול ניתן לזהות מעגלים שליליים בהם תחושת הבדידות מביאה לנסיגה אשר מביאה לכך שגם הצד השני מתרחק מה שמגביר את תחושת הבדידות וחוזר חלילה.
מעבר לכך, הטיפול עצמו הופך לא פעם לקשר משמעותי בו עצם התחושה שאדם אחר מכיר ומתעניין בנפש, מייצרת תחושה של פחות בדידות.
הטיפול אשר יכול להתאים לנושא שאת מתארת הוא טיפול בגישה פסיכודינמית, אשר מאפשר עיבוד, התבוננות ויצירת קשר אישי משמעותי.
אפשרות נוספת היא טיפול קבוצתי בו אפשר לבחון בזמן אמת את דפוסי הקשר והיחסים אשר כל אחד מחברי הקבוצה יוצר. לטיפול מסוג זה אפשר לפנות למכון לאנליזה קבוצתית.
ליטל
מצורפים קישורים למציאת אנשי טיפול רלוונטיים (תוכלי לסנן לפי אזור מגורייך) -
בטיפולנט | בחירת אנשי מקצוע - טיפול פסיכודינמי
בטיפולנט | בחירת אנשי מקצוע - טיפול קבוצתי
בנוסף, מצורף קישור לעמוד המרכז מידע וקישורים המסייעים בבחירת איש טיפול מתאים -
בטיפולנט | שאלות נפוצות על טיפול