<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י לין ב - 28/07/2026 02:49:26

סובלת מסיוטים כל לילה הסיוט תמיד נוגע לבת שלי רק הנרטיב משתנה. אני מפחדת להירדם. זה גם סיוט בהמשכים. אני מתעוררת חודרת לישון והסיוט ממשיך מאיפה שנעצר. לא זוכרת מתי פעם אחרונה ישנתי שינה טובה. וזה משליך לי כל כל היום וזוכרת את הסיוט. לא מצליחה לתפקד. זה נעשה סיוט בהיקף יום יומי לא מצליחה לעבוד אין חשק לכלום. מרגישה נורא .מאובחנת פוסט טראומה לוקחת כדור שינה וכלום לא עוזר. מיום ליום אני שוקעת יותר לדיכאון. צריכה עזרה. מטופלת אצל פסיכיאטר אבל חוץ מלדחוף לי כדורים שלא עוזרים. לא עוזר לי בכלום. אשמח לכל עזרה אני כבר מיואשת ברמות נואשות ולפעמים אובדניות.

תשובה: סיוטים
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 09/08/2026 11:03:59

שלום לך.
    נשמע שהסיוטים מהם את סובלת הם חלק מקושי מקיף יותר, ולכן נשמע לי חשוב לקבל עזרה באמצעות טיפול פסיכולוגי ולא רק תרופתי.
    ישנם סוגים שונים של טיפולים שמתאימים במצבי פוסט טראומה, וקשה לי להתרשם על סמך המידע שמסרת מהו הטיפול המאתים ביותר- טיפול הממוקד בסימפטומים הפוסט טראומטיים (למשל, SE או EMDR)
    או טיפול בגישה דינמית שמאפשר עיבוד מעמיק של מגוון היבטים שנוגעים לטראומה, ליחסים ולחוויות רגשיות.
    מציעה להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל שמכיר אותך ולנסות להבין יחד איתו מהי העזרה הטיפולית המתאימה ביותר למצבך.
    כמו כן, קיימות כיום מגוון עמותות המציעות עזרה לאנשים המתמודדים עם פוסט טראומה על רקע סיבות שונות, ויתכן שכדאי להיעזר בהן.
    במידה ועולות מחשבות אובדניות אפשר להיעזר בקו החירום של ער"ן או לפנות לעמותת מש"ה אשר מציעה התערבות טיפולית במצבי אובדנות
    ליטל

לקריאה נוספת, מצורף קישור למאמר בנושא -
    בטיפולנט | למה זה קורה ואיך להתמודד עם סיוטים?

אנשי מקצוע ומכונים

אבשלום צדוק

אבשלום צדוק

גאולים
עמירה איתיאל

עמירה איתיאל

תל אביב - יפו
ענת תנעמי

ענת תנעמי

גבעתיים
רוני ברק

רוני ברק