<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אורי ב - 26/08/2026 22:44:49

אני גבר טרנס בן 33. הולך לטיפול כבר שנה. מרגיש הרבה מתח, כאבי בטן ובחילות לפני פגישות עם הפסיכולוגית שלי. מדברים על זה הרבה בטיפול ואני מנסה להסביר שאני לא ככה ביחסים אחרים. זה נורמלי? הגיוני? חשבתי שזה יעבור וזה ממשיך. היא לא עושה שום דבר לא בסדר, לא פולשנית או פוגענית. אני לא מבין למה זה קורה לי ואם אני היחיד שמרגיש ככה לפני כל טיפול.

תשובה: שאלה על טיפול
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 31/08/2026 11:55:26

שלום לך.
    נשמע מדבריך שאתה משייך את התגובה הגופנית-רגשית לא להתנהלותה של המטפלת בפועל ולכן, ובפרט לאור העובדה שאין שינוי למרות השיח על הנושא, יתכן וכדאי לבחון בעיקר האם גופך מנסה לספר דבר מה שעדיין אין לו מילים. 
    למשל, יתכן וגופך מנסה לספר על חוויה של איום ופגיעות מול אנשים אחרים - לאו דווקא מפני שהמטפלת נחווית כחודרנית ופולשנית, אלא משום שחוויות של חודרנות ופולשנות הן נושא שהגוף שלך מבקש "לשים על השולחן" ולתת לו מקום.
    כמו כן, יתכן והגוף מנסה לאותת על כך שיש נושאים או היבטים שקשורים ליחסים הטיפוליים ועדיין לא מדוברים. ושוב - לאו דווקא בגלל שהמטפלת מתנהלת לא כשורה או בגלל שאתה מסתיר נושאים אלו, אלא בגלל שהנפש טרם מצאה את הדרך לנסח אותם.
    לאור זאת, אני חושבת שכדאי להמשיך ולתת מקום לתחושות הגופניות ובעיקר - להרשות לעצמך "להתפרע" באסוציאציות והמחשבות שעולות סביב הנושא:
    לומר כל מה שעולה בדעתך עם כמה שפחות צנזורה, בתקווה שדיבור משוחרר יחשוף אזורים פחות מודעים ומובנים.
    ליטל

לקריאה נוספת, מצורף קישור למאמר בנושא -
    בטיפולנט | מה הקשר בין טיפול נפשי לסימפטומים גופניים?

אנשי מקצוע ומכונים

בטי השכל

בטי השכל

רמת גן
רוני ברק

רוני ברק

גדרה
פרופ' שרי גולדשטיין פרבר

פרופ' שרי גולדשטיין פרבר

גבעתיים
אילנה בוניאל כליפא

אילנה בוניאל כליפא