הורים רבים נוטים להסביר את התנהגות ילדיהם לפי סדר הלידה. למשל, הבכורים נתפסים כעצמאיים, והקטנים כמרדנים יותר. אך האם סדר לידה באמת משפיע על האישיות?
מאז השבעה באוקטובר המילה 'חוסן' הפכה להיות שגורה אצל כולנו. מה זה בעצם חוסן? וכיצד נוכל לתרגל את שרירי החוסן אשר יסייעו לנו להתמודד עם אתגרי החיים?
התפרצויות זעם של ילדים עלולות להוביל לחוסר אונים הורי, ולצורך בכלים פרקטיים להתמודדות. בכתבה זו 2 דוגמאות קליניות להחזקה הורית, פיזית וסימבולית.
דיסלקציה היא לקות למידה נוירולוגית המשפיעה על היכולת לקרוא ולכתוב באופן תקין. כיצד ניתן לזהותה? מה גורם לדיסלקציה וכיצד ניתן לטפל בה בצורה יעילה?
משחקים של ילדים לעיתים נתפסים כפעילות מהנה ותו לא, אך בפועל למשחק תפקיד פסיכולוגי משמעותי בחיי הילד ובהתפתחותו. מדוע ילדים משחקים ואיך לעודד משחק?
בצל המלחמה המתמשכת בישראל של שנת 2024, נדמה כי משפחות רבות עלולות לחוות קושי להתמסר לאווירת הקיץ והחופש. מדוע חשוב לאפשר אותה? ואיך ניתן לעשות זאת?
כשילד או מתבגר מאבד אח, הוא מתמודד עם פרידה מאדם חשוב בחייו, לצד שינוי במאזן המשפחתי. מהן התגובות הרגשיות לאובדן? וכיצד ניתן לתמוך בילדים בתוך הקושי?
על החשיבות של משחק בקרב ילדים, דווקא בעת משבר והתמודדות עם טראומה, וכיצד אנו יכולים לסייע לילדים לשחק בכדי להתמודד עם המציאות הקשה?
התקף חרדה אצל ילדים דומה לזה של המבוגר, אך לעיתים הילד מתקשה לבטא את תחושותיו והוא יבטא אותן בדרכים שונות. איך נזהה התקף חרדה אצל ילדים? ומה לעשות?
חזרה להתנהגות שאפיינה שלב מוקדם יותר בהתפתחות הינה תגובה נפוצה למצבי לחץ בקרב ילדים ופעוטות. מדוע מופיעה התנהגות רגרסיבית וכיצד מתמודדים איתה?
הלימודים חוזרים לסדרם בתוך 'שגרת חירום'. הורים רבים מבינים שיש להמשיך את שגרת החיים, אך מלאי חששות. בכתבה הבאה - טיפים להורים לחזרה ללימודים בעת זו.
גם ילדים בגיל הרך מרגישים שמשהו קורה. לכן, הוריהם ניצבים בימים אלו בפני התמודדות לא פשוטה - כיצד לתווך את המצב הביטחוני באופן המיטבי ביותר?
הרגעים בהם אנחנו שוהים במרחב המוגן הם מפחידים ביותר, גם עבורנו כהורים, איך נוכל לעזור לילדינו ברגעים אלו?
קשיים חברתיים לא ברורים אשר לא עומדים באבחנה לתסמונת הקשת האוטיסטית? ייתכן ומדובר בהפרעת תקשורת חברתית - שמהותה קשיים בפרגמטיקה ותקשורת בין אישית
אימו של איתי בן ה-3 לא מצליחה להבין - למה עד עכשיו לא הייתה בעיה לספר אותו? למה פתאום משהו השתנה? הפסיכולוגית נירית אשכר טוקולובסקי משיבה לה.
רגישות חושית גבוהה עלולה להוביל למצוקה נפשית רבה. איך זה נראה ומה חשוב להורים לדעת על כך? תיאור מקרה של מטפלת בילדים המפגינים רגישות חושית גבוהה
החופש הגדול מזמן להורים למתבגרים שלל סימני שאלה, דאגות ותהיות לגבי הצבת גבולות. ביניהן נושא סדר היום וצריכת האלכוהול - מה עושים?
כיצד משפיעות רשתות חברתיות כמו אינסטגרם וטיקטוק על עולמם הרגשי של ילדים ובני נוער? בכתבה זו נתאר את ההשפעות וכיצד ניתן להתמודד עמן
כיצד מדברים עם ילדים על מציאות של הפגנות, מחאות ומאבקים חברתיים? כל התשובות בכתבה הבאה!
הורים רבים מכירים בחשיבותו של המשחק הסימבולי עבור ילדם, אך לא בטוחים – מדוע הוא חשוב כל כך? ומה תפקידו של ההורה בו? פסיכולוגית התפתחותית משיבה.
כאשר ילדיכם מתפרצים בבכי וצעקות, משתטחים על הרצפה ונוהגים באגרסיביות - מה הם מנסים להגיד לכם? וכיצד ניתן לעזור להם?
הילד מתקשה לחזור לשגרה אחרי החגים? בכתבה נרחיב על מדוע זה קורה, מתי מדובר בקושי הדורש טיפול וניתן כלים פרקטיים להקל על ההסתגלות המחודשת לשגרה
מעט לחץ לקראת החזרה לספסל הלימודים הוא טבעי, אך ישנם ילדים ובני נוער שאצלם "כסיסת הציפורניים" נובעת למעשה מחרדה חברתית.
החזרה ללימודים מחייבת גם חזרה לשגרת שינה בריאה, אך הורים רבים מתקשים בניסיון לסייע לילדים ולמתבגרים בתהליך זה.
מתינוק רגוע וחברותי, פתאום התינוק שלך לא מוכן להיות על אף אחד חוץ מעלייך? הכל על השלב ההתפתחותי שנקרא "חרדת זרים" – למה זה קורה ומה עושים בנידון?
מודאגים מהשימוש של ילדיכם המתבגרים ברשתות החברתיות, אבל לא מצליחים לדבר איתם על זה בלי שזה יסתיים בפיצוץ? בכתבה הבאה תמצאו 4 טיפים איך לעשות זאת
הוא לא נוגע בירקות? היא אוכלת רק אם מקריאים לה סיפור? הורים רבים מתמודדים עם בררנות באוכל אצל ילדים – למה זה קורה? מתי יש צורך בטיפול ומה ניתן לעשות?
פרק סיכום המדריך עוסק בקיום התקשורת בין ההורים והילדים בנושא הגירושין לאחר ההודעה על הפרידה ומתאר קווים מנחים לתקשורת בתקופת השינוי ובשנים שלאחריה.
פרק זה במדריך עוסק בתגובות אפשריות של הילדים להודעה על פרידת ההורים. בתוכו, יתוארו תגובות אופייניות, שאלות שעשויות לעלות ודרכים מומלצות להתכונן.
פרק זה במדריך מציע מבנה לשיחת הודעה לילדים על ההחלטה להיפרד - לאילו נושאים חשוב להתייחס, באיזה סדר להציג את הדברים, ובאילו מילים להשתמש.
הורים רבים מוצאים את עצמם חסרי אונים ומובכים אל מול השקרים של ילדיהם – למה ילדים משקרים? מה ניתן לעשות? ומתי יש מקום לדאגה?
כאשר מודיעים לילדים על הפרידה בחירת המילים היא משימה מאתגרת. בפרק זה מתוארים שיקולים שיש לקחת בחשבון, לצד דוגמאות והצעות מה לומר, וגם מה לא.
כשנערכים לשיחת ההודעה לילדים על הפרידה, חשוב לייצר את התנאים המיטביים לקיומה. עצות לבחירת הזמן, המקום והפורום המתאימים ליצירת מרחב בטוח לשיחה.
טרם ניגשים להודיע לילדים על הפרידה, חשוב להחזיק בראש עקרונות אשר יסייעו לכם להשרות על הילדים תחושת יציבות וביטחון בתוך התקופה המורכבת.
מגפת הקורונה הערימה קשיים רבים על הילדים שלנו – החל מחוסר יציבות בבתי הספר ועד דאגות קיומיות. מה ניתן לעשות כדי לגרום להם להרגיש בטוחים ורגועים יותר?
למרות החשיבות הרבה של קיום שיחה על הפרידה עם הילדים, הורים רבים נמנעים מכך - על החששות והאתגרים שעשויים לעמוד בדרך.
הודעה לילדים על פרידה או גירושין היא משימה קשה ומורכבת. מדריך זה יסייע לכם לגשת אליה צעד אחר צעד - מההיערכות המקדימה ועד בחירת המילים.
פרק ראשון בסדרת הכתבות - איך לספר לילדיכם שאתם נפרדים או מתגרשים? והפעם, על חשיבות קיום שיחת הודעה לילדים.
מה כל כך מיוחד בקשר בין תינוק להוריו? לפי בולבי, קשר חם ובטוח עם הורה הוא צורך מולד של תינוקות, והוא ישפיע על כל מערכת יחסים אחרת שתהיה להם בעתיד!
פחד אצל ילדים הוא תופעה שכיחה אך מאתגרת. בכתבה זו נתאר מדוע ילדים מפחדים? כיצד אפשר לעזור להם להתמודד? ואיך לדעת מתי כדאי לפנות לטיפול?
חזרה לשגרה בצל הקורונה מאופיינת באי ודאות וגורמת לילדים רבים לקשיים ותסכול. ריכזנו עבורכם ההורים 10 כלים פרקטיים להתמודדות עם היעדר שגרה וחוסר וודאות
אם יש לכם ילדים צעירים ואתם מרגישים שהם דבוקים למסך, אתם לא לבד. בעידן הדיגיטלי של ימינו, האתגר החדש שעל הפרק הוא התמכרות למסכים!
בעולם המערבי, אחוזי החרדה בקרב ילדים ובני נוער הולכים ועולים בשנים האחרונות. מחקרים מראים שאחד מכל שמונה ילדים עלול לחוות חרדה משמעותית.
הקורונה מעלה בקרב רבים, ילדים ומבוגרים כאחד, תחושות של לחץ, מתח וחרדה. טיפול נפשי מעניק מרחב תומך, בטוח ומכיל עבור המטופל כדי להקל על מצוקתו הנפשית
הילד מתלונן על כאבים אך הבדיקות שוללות בעיה גופנית? ייתכן שהוא סובל מבעיה פסיכוסומטית בה קושי רגשי מתבטא בכאב.
מה הן ההשלכות של למידה מרחוק ואיך הורים יכולים לתמוך בלמידה של ילדיהם.
ילדים רבים פוחדים מהחושך, לעיתים עד כדי כך שמפתחת הפרעת חרדה. מדוע אנו מפחדים מהחושך, מה מאפיין חוויה של חרדה ואיך ניתן לסייע לילדים להתמודד עם הפחד?
איך לעזור לילדים לזהות, להבין ולהתמודד עם הרגשות שלהם?
סכנת ההדיבקות בווירוס הקורונה מכריחה את כולנו להשאר בטוחים בבית, אבל ההסגר, שמביא איתו שעמום ותסכול מקשה מאד על שגרה חייהם של ילדים.
בעקבות מגיפת הקורונה וביטול מסגרות הלימוד, ילדים והורים הולכים לבלות הרבה זמן יחד בבית. איך דואגים להם לתעסוקה? ואיך מתמודדים עם המצב הקיומי החדש?
משבר הקורונה מביא עימו חרדה ודאגה, שיבוש בחיי השגרה, בידוד, מתח כלכלי ובריאותי. כיצד נוכל להתמודד?
כיצד משפיע המיקום במשפחה על האחים הבכורים? איך תיראה הזוגיות של הבן הבכור שלכם, ומה הקשר בין היותך בן בכור לבין הבחירה התעסוקתית שלך?
בעוד המודעות לזכויות הילד עולה, עמותת אל"י מציעה טיפולים לילד ולמשפחתו לטובת צמצום השפעות התעללות מצד ההורים ושיקום היחסים במשפחה
בריונות במרחב האינטרנטי הפכה לסכנה משמעותית לילדים ובני נוער. כיצד ניתן להגן על ילדכם מבריונות רשת? על זיהוי, חינוך וטיפול בבריונות רשת.
מי לא זוכר את סצנת מסיבת יום ההולדת? אביה ואמה יושבות ומחכות, אבל אף ילד לא מגיע. הלב של אביה נשבר כשהן ואנחנו מבינים שהיא הוחרמה ואף אחד לא יבוא
כיצד ניתן לסייע לילדה שסובלת מחרם ומה מניע בנות להתנהג ברשעות אחת כלפי השנייה?
מעבר לתיכון; כל מעבר כזה מביא עמו חששות; איך הילד ישתלב בבית הספר? האם יצליח בלימודים? איך יסתדר מבחינה חברתית? והאם בכלל ישתף אותנו בחוויות שלו?
השפעתם של מורים, מורות וגננות על פגיעות מיניות בקרב תלמידים היא אדירה. כיצד ניתן לוודא שתהיה זו השפעה מיטיבה?
הילד מתנהג שלא כתמול שלשום? אתם מזהים התנהגות לא נורמטיבית שמטרידה אתכם? לפניכם מספר עצות שחשוב לשים אליהם לב, ולפנות עימם לפסיכולוג.
השואה העידה על חוסן נפשי מפתיע בקרב ילדים. אילו יכולות אפשרו את התמודדותם עם זוועות השואה? מהן נקודות החוזק שעמדו לרשותם במפגש עם המלחמה היומיומית?
מתי הפחד הטבעי של ילדים הופך להפרעת חרדה? כיצד ניתן להבדיל בין מצב נורמטיבי ובין מצב שמצריך אבחון והתערבות של איש מקצוע? ואיך ניתן לטפל?
בעיות הרטבה מעוררות דאגה ותסכול הן אצל ההורים והן אצל הילד. לרוב לא מדובר בבעיה פסיכולוגית או רפואית, אלא בקושי בלמידת ההתאפקות בו ניתן לטפל.
תסמונת טורט; הפרעה התפתחותית המאופיינת בשילוב של טיקים מוטוריים (תנועתיים) וקוליים הנמשכים לפחות שנה. טיקים- תנועות או קולות פתאומיים החוזרים על עצמם
הסביבה של ילדים מלאה במסכים וישנן עדויות רבות על כך שצפייה מרובה עשויה לפגוע בהתפתחות החשיבה שלהם, ובמיוחד ביכולת לדחות סיפוקים ובתפקודי הקשב והזיכרון.
מה ההשלכות של ההתמכרות לטלפונים וכיצד פועלים בנושא מול הילדים?
הורים רבים מוצאים עצמם מאוד מודאגים סביב המעבר לבית-הספר: איך הילד יסתדר שם? האם יצליח לשבת יום שלם בשקט? האם המורה תהיה חמה כמו הגננת שהייתה לנו?
איך כהורים נוכל לסייע לילדים שלנו לנהל את הרגשות שלהם? כיצד מיינדפולנס יכול להועיל לניהול רגשי? ראיון עם ד"ר אפל לרגל צאת ספרה "לדוג ענן"
מהי פגיעה עצמית? מה הגורמים לה? כיצד הורים יכולים לסייע למתבגר הפוגע בעצמו?
למה כדאי להתעקש שלילד לא יהיו מחשב וטלוויזיה בחדר השינה?
תופעת "הליצנים המפחידים" הגיעה לישראל ומעוררת לא מעט חשש ובלבול. מהי התופעה? ואיך לדבר עם הילדים שלכם על כך?
ד"ר אריאלה יוקל, קלינאית תקשורת בכירה, בראיון על שיטה ייחודית לטיפול בהפרעות בתקשורת וקשיים חברתיים.
מבחן של 45 דקות המועבר לילדים בני שלוש יכול לנבא איזה מהילדים יצרכו הרבה ממשאבי החברה כאשר יגדלו.
מה עושים כשהילדים מקשים בקושיות? 4 טיפים להורים על שאלות של ילדים.
מה עושים עם ילד שמפחד להתחפש או לא רוצה ללכת למסיבת פורים?
בני נוער שחוו חוויות שליליות ושיימינג בפייסבוק נמצאים בסכנה לפיתוח תסמיני דיכאון
כיצד חום נפשי משפיע על בריאותם הנפשית של ילדים? איך היא משפיעה על לחץ, דיכאון, בריאות נפשית ופיזית?
יום התעודות הגיע וילדכם מתרגש ואולי גם קצת חושש. כיצד תגיבו לתעודה ומה זה יעשה לו?
כיצד השמנה בילדות משפיעה על עישון סיגריות ושימוש במריחואנה בגילאי ההתבגרות?
רוצים ללמוד על המבנה הנפשי ועולמכם הפנימי? הספר הזה מיועד בשבילכם!
מחקר מצא כי תינוקות בנים מעדיפים צבע כחול וצעצועים "גבריים" ותינוקות בנות מעדיפות צבע ורוד וצעצועים "נשיים" כבר בגיל מוקדם. מה זה אומר על מגדר?
מחקר חדש מצא כי לחץ שחווה האב משפיע לרעה על ההתפתחות הקוגניטיבית של ילדיו
טיפול באומנות שנמשך חמישה ימים יוצר שיפור משמעותי בתסמינים פוסט טראומטיים בקרב פליטים-ילדים מסוריה
בררנות באוכל בקרב ילדים היא תופעה נפוצה. מחקר חדש בחן את ההשפעות של בררנות זו על התפתחות הילד
התעללות בילדות הינה תופעה בעלת השלכות קשות, אך מחקר חדש מציע השלכה מצערת שטרם תועדה בספרות
"פליק" בטוסיק? מכה על היד? מה זה עושה לילד שלך והאם זהו כלי חינוכי יעיל?
כיצד ניתן לטפל בילד הסובל מתסמונת טורדנית כפייתית (OCD)?
ילדים צעירים רבים מתקשים להתמודד עם תסכולים ומחלוקות ובוחרים ליישב את הקונפליקט בנשיכה או מכה ברמת חומרה כזו או אחרת. איך ניתן לטפל בתופעה?
ילדים רבים מתמודדים עם פחדים, והורים רבים תוהים איך מזהים חרדה אצל ילדים וכיצד מבחינים בינה לבין מצבי פחד טבעיים לילדות
בעיות רגשיות אצל ילדים מתבטאים במגוון קשיים רגשיים, התנהגותיים או בין אישיים אשר מופיעים בגילאי הילדות וגורמים למצוקה או פגיעה בתפקודו התקין של הילד.
כל אחד מאיתנו היה רוצה שלילדו יהיה קל: שירגיש בנוח לדבר בכיתה, יהיה פתוח וחברותי עם ילדים אחרים ואם אפשר, שגם יהיה נינוח מספיק כדי להפוך למסמר המסיבה
ילד אלים לרוב מתמודד עם קשיים בתחום הרגשי והבין אישי, מתקשה לווסת את רגשותיו או חי בסביבה שאינה מציבה לו גבולות אשר יסייעו לו לשלוט בתגובותיו.
מרבית הילדים מתמודדים עם פחדים, כך שמפלצות מתחת למיטה, ביישנות וכד' מוכרים למרבית ההורים. אלא שבמקרים מסוים מתפתחת חרדה החורגות מעבר לפחדים הטבעיים.
ויסות חושי מתייחס ליכולת הטבעית לתפוס באופן יעיל גירויים הנקלטים מהסביבה (מראות, ריחות, קולות, טעמים, מגעים).
כיצד ניתן לסייע לילדים להגיע למסגרות השונות מוכנים ולהתמודד עם ההשתלבות בצורה טובה? ראיון עם המטפלת תמר חביב.
בעבר ספרות ילדים כללה רק אגדות כמו שלגיה וסינדרלה. אך למרות התרחבות הענף, לא כדאי לוותר על האגדות, המאפשרות התמודדות עם קונפליקטים ומשאלות לראשונה
חוקרים מצאו כי גלישה במשך שעות בכל יום ברשת גורמת לתחלואה נפשית, במיוחד בקרב בנות.
כיצד מתפתח המשחק? כיצד מתפתחת האכילה? כיצד תינוקות וילדים מחברים בין האכילה למשחק ולמה חשוב ביותר שהורים יאפשרו זאת?
טיפול בבישול הוא תחום טיפול חדשני שיכול לסייע למגוון רחב של ילדים ובני נוער המתמודדים עם קשיים ולקויות שונות.
מחקר חדש מבקש לענות על השאלה הנצחית - כיצד הורים יכולים להרגיע את תינוקם באופן יעיל יותר
מפלצות, ציור צבוע שחור ואנשים ללא גוף: סימנים למצוקה או סגנון ציור אופייני לילדים בשכבת גיל מסוימת?
תחושת ערך עצמי הינה חלק בלתי נפרד מההוויה האנושית, אך באיזה גיל היא מתפתחת?
התנהגותם של בריונים משפיעה לא רק על קורבנותיהם, אלא גם על הבריונים עצמם.
תוצאותיה של בריונות יכולות להיות הרות אסון לקורבנות, לסביבה ואף לבריון עצמו. לכן על הורים ואנשי חינוך להכיר את התופעה ולדעת כיצד למנוע ולהתמודד עמה.
מה הן ההשפעות הפסיכולוגיות של הגירה בילדות וכיצד הן קשורות להפיכתם של ילדי עולים לילדים הוריים?
מה באמת קורה לילד במסגרת החינוכית? איך תדעו האם טוב לו וכיצד תבחינו בין דאגת יתר לבין מצוקה ממשית בגן או בבית הספר?
מחקר חדש בנושא הפרעות קשב וריכוז מקדם את כולנו בדרך להעלאת הריכוז של ילדים עם ADHD. באמצעות 5 טיפים פשוטים גם אתם תוכלו לעזור לילדים שלכם
הפרעות קשב וריכוז הן הפרעות איתן מתמודדים בנים בנות. עם זאת, בנות עם הפרעות קשב וריכוז לעתים מאובחנות פחות. איך מזהים וכיצד מטפלים בהפרעה בקרב בנות?
הורים רבים חוששים שילדם יהיה קורבן לאלימות בני גילו. אבל מה לגבי האפשרות שהילד עצמו יהפוך לבריון תוקפני? על התמודדות אפקטיבית עם אלימות של ילדים
הורים רבים נתקלים בתופעת החבר הדמיוני: מדוע הוא מופיע? מה זה אומר על ילדכם ועל היחסים איתו? איך להגיב ומתי החבר הדמיוני הופך לבעיה?
מרבית ההורים מטפלים בילדיהם, אך מצב זה מתהפך בחלק מהמשפחות בהן הורה מתמודד עם מחלה או מגבלה. כיצד מצבים אלו משפיעים על ילדים ומתבגרים?
כיצד טיפול באמנויות עוזר בהתמודדות עם קשיים רגשיים והתנהגותיים? התמודדות עם חרדה, דיכאון, קשיים חברתיים ובעיות התנהגות של ילדים בעזרת טיפול באומנויות
הצקות, הטרדות ובריונות הן בעיות נפוצות במדיה האינטרנטית ובמציאות חייהם של ילדים ומתבגרים. מחקר חדש בחן את ההבדלים בין סוגי ההטרדה השונים
האם הרצון שלנו לטפל בילדינו מביא לשימוש מוגזם בתרופות במצבים של קשיים רגשיים והתנהגותיים?
השליטה בשפה היא אחת המיומנויות המרכזיות והמורכבות העומדות בפני ילדים. איך הילד שלך מסתדר? בדוק האם שפתו מתפתחת באופן תקין
הינקות המוקדמת נחשבת ל"תקופה קריטית" המהווה חלון הזדמנויות ייחודי להתפתחות המוח. אך מה קורה במקרים של הזנחה מתמשכת? המחקר משיב
איך יודעים שלילד טוב בגן? איך מבחינים בין קשיי קליטה סטנדרטיים לקשיים המעידים על בעיות משמעותיות? טיפים להורים
הילד מסרב או מתחמק מעזרה בבית? מחקר חדש מדגים איך בחירת המילים שלך יכולה להשפיע על נכונות לעזור
כולנו מודעים לנזקים הבריאותיים הנלווים לזיהום אוויר. אך מה בין זיהום אוויר לבין בעיות רגשיות והתנהגותיות של ילדים?
הילד מתקשה להתמודד עם קשיים וכישלונות? "שובר כלים" לאחר הפסד ונמנע מהתנסויות הכוללות סיכוי להפסד? דרכים לבסס את היכולת להתמודדות עם קושי וכישלון
דחיית סיפוקים היא יכולת חשובה הנרכשת בילדות המוקדמת אך משפיעה על הישגים לימודיים, תעסוקתיים וחברתיים לאורך כל החיים. איך ללמד את הילד לדחות סיפוקים?
דימוי עצמי נמוך אצל ילדים: למה זה קורה? איך תגרום לילד שלך להרגיש טוב יותר עם עצמו ולבבס דימוי עצמי וביטחון עצמי גבוהים?
הילד שוכב וצורח על רצפת הקניון? התקפי זעם של ילדים הם תופעה שכיחה. גורמים מולדים וסביבתיים להופעת התקפי זעם ודרכי התמודדות מומלצות עם התקפי זעם בילדות
איך מגנים על הילד מול הפיתויים של מחשב, פורנוגרפיה ונהיגה מסוכנת? איך מתמודדים עם שקרים והסתרה? פרק מספרו של פרופ' חיים עומר "עולם של פיתויים"
מי מאיתנו לא מצא את עצמו מעולם צועק על ילדו בקולי קולות? על השפעת הצעקות על התקשורת עם הילד וטיפים להורים שמוצאים עצמם עם מיתרי קול הרוסים
מה אפשר ללמוד על הילד מהתחפושת שבחר? למה ילדים אוהבים להתחפש ומה עושים כשהילד מסרב להתחפש? איך מתמודדים כשהנערה בוחרת תחפושת חושפנית? טיפים לפורים
הורות לילדים עם צרכים מיוחדים משפיעה פעמים רבות על זוגיות ההורים. פסיכולוגית מסבירה על השפעותיה הייחודיות של הורות זו וממליצה כיצד לשמור על הזוגיות
הילד לא משתף בחוויות? הכל אצלו רק "סבבה"? קראו איך לבנות תקשורת איכותית ומתעניינת שתגרום לילד לרצות לדבר אתכם
הילד תחרותי, פרפקציוניסט ולא יודע להפסיק בכבוד? קראו כיצד מתפתחת תחרותיות יתר ואיך לעזור לילד התחרותי
כיצד משפיעים גירושי ההורים על ילדים בגילאים שונים? למה זקוקים ילדים שהוריהם מתגרשים תקלו עליהם את ההסתגלות בהתאם לגילם?
החום, שבירת השגרה, היעדר מסגרת לימודית וחברתית... איך מתמודדים עם בעיות משמעת בחופש הגדול? מידע על בעיות משמעת וטיפים להתמודדות
להתעקש או לוותר? לתת פרסים או להכריח? לאפשר אכילה מול הטלוויזיה? ובכלל, מה בררנות אומרת על הילד ועל הקשר שלך איתו? מידע על בררנות וטיפים להורים
מה עושים כשהילד נושך ילדים אחרים? למה הוא עושה את זה, ולהמה דווקא בגילאי שנה וחצי עד שלוש? הסבר על תופעת הנשיכות וטיפים להתמודדות
חוששים שהילד יתגייס לצבא עם מוצץ? גמילה ממוצץ: איך מתחילים ובאיזה גיל? בבת אחת או בהדרגה? עם או בלי פרסים? ובכלל, למה הוא קשור כל כך למוצץ שלו?
הילד או המתבגר חסר גבולות? היעדר גבולות פוגע בהשתלבות החברתית והלימודית, אך טיפול מתאים יכול לחזק את היכולת לדחות סיפוקים ולהתמודד עם גבולות וסמכות.
יום זכויות הילד הבינלאומי נועד כדי לעודד פעולה למען רווחתם הפיסית והנפשית של ילדים. על זכות נוספת של הילד; הזכות להתמודד עם גבולות, איסורים ותסכולים.
"רק היום, מחר אלך!"; "לא הולך לבית ספר. מה תעשו לי?"; "אני שונא את בית ספר!" מה עושים כשהילד מסרב ללכת לבית ספר? לוותר או להתעקש? על סרבנות בית ספר
הילד משתולל ולא מצליח להרגע? יש לו סיבה טובה. מיומנויות ויסות רגשי הן מיומנויות המתפתחות החל מגילאי הינקות ועד לגילאי הילדות המאוחרת וההתבגרות.
נפעמים בכל פעם מהבדיחות השנונות שלו? איך מתפתח חוש ההומור של ילדים? מה התפקיד הפסיכולוגי שלו, איך הוא מסייע בפן החברתי ומה הקשר לאבולוציה?
הצקות בבית ספר; דבר הפוגע ביכולת הילד להתרכז בלימודים ולפתח קשרים חברתיים. היבט נוסף של התופעה הוא ההצקה המילולית. על הגורמים, ההשפעות ודרכי התמודדות
הילד מדוכא? סובל מבעיות התנהגות? זמן לסיפור! ביבליותרפיה מאפשרת לילד לעבד את רגשותיו וחוויותיו ולהשיג שינוי התנהגותי בעזרת דיון בסיפורים וחומרי קריאה
כיצד מרגיש ילד שהוריו מתגרשים? פרקים מספרו של הפסיכולוג הקליני דניאל גוטליב, המביא מדבריהם של ילדים להורים גרושים ומסייע בהבנת חוויתם ורגשותיהם
הילד מתבייש לדבר ליד זרים? כחצי אחוז מהילדים סובלים מ'אילמות סלקטיבית' - הפרעת חרדה בה כדאי לטפל מוקדם ככל האפשר
הילד סובל מבעיות פסיכוסומטיות, משתולל בכיתה ומשגע אתכם בבית? זו הסביבה הרגשית שלו. יורם ראובני מסביר על סביבה רגשית בריאה ואיך יוצרים ושומרים עליה
מדינה במלחמה; ישנם ילדים שהמלחמה מלווה אותם גם לאחר שנגמרה. נעמי באום מהמרכז הישראלי לטיפול בפסיכוטראומה, על תגובות והפרעות פוסט טראומטיות של ילדים
"לא דחפתי אותה", "זה לא אני". ילדים משקרים מחשש מעונש, בלבול בין דמיון למציאות ולעתים אף מתוך חיקוי שלנו. מידע חשוב על שקרים של ילדים וכיצד להגיב להם
הילד שוב נשאר בבית בערב שישי? לילדה אין לה עם מי לשחק? רחלי יהב, מנהלת מכון 'כיוונים נוספים' על הגורמים לקשיים חברתיים בילדות ועל דרכי התמודדות
בתקופתנו ילדים נחשפים לא פעם לתכנים מיניים בלתי מותאמים והפסיכולוג שמאי כרכום מסביר מה כדאי לעשות במקרים אלו
הורים רבים חווים בושה ובהלה כאשר הילד מתנהג באופן שאינו תואם את המגדר שלו. שמאי כרכום, פסיכולוג חינוכי, מסביר למה זה קורה וכיצד כדאי להגיב
מה עושים כשהילד מתנהג באופן שאינו תואם מגדר? הפסיכולוג החינוכי שמאי כרכום מציע מספר דרכים להתמודדות
מה קורה כשאתם מוצאים את עצמכם משנים את סדר היום בגלל פחדים של ילדכם? הפרעות חרדה נפוצות בילדות ובהתבגרות, ועשויות לפגוע בתפקודו של הילד ושל המשפחה.
במשך שנים נחשבה התאבדות ל"עניין של גדולים" ומותם של ילדים נחשב כתאונה. בשנים האחרונות גדלה המודעות לכך שילדים ובני נוער נמצאים בסיכון למעשים אובדניים
הילדה מציירת ציורים קטנטנים? ייתכן והיא חשה עצובה וחסרת ביטחון. הילד מצייר איש עם אוזניים ענקיות? אולי יש לו בעיית שמיעה.