21/10/2020
המציאות המאתגרת של תקופת הקורונה מכה שנית, והפעם זו החזרה הפתאומית למסגרות החינוך שמטלטלת לחלקנו את הסירה. השינוי הזה מביא איתו חששות, דילמות וסימני שאלה, אבל אנחנו כאן איתכם, מנסים כמיטב יכולתנו ללוות אתכם ולהציע כלים להתמודדות. אספנו לכם כאן טיפים והמלצות מעולות של מיטב המטפלים בנושא חזרה לשגרה.
אנחנו מתקרבים בצעדי ענק לחזרה למסגרות החינוך והורים רבים עדיין מתלבטים בשאלה כיצד להיערך למתכונת הלימודים החדשה; מה נכון להגיד לילדים? כיצד ניתן לשמור על חיים חברתיים בעידן של ריחוק חברתי והכרח בעטיית מסכות? איך ניתן להקל על המעבר לסביבת למידה מרחוק? וכיצד ניתן לסייע להורים להתמודד בעצמם עם שינויים רבים וחוויה של חוסר ודאות?
שוחחנו עם ד"ר חוה פרידמן, פסיכולוגית חינוכית ארצית.
הקושי הגדול בחזרה למסגרות החינוכיות הוא חוסר הידיעה, גם של ההורים וגם של המורים, למה בדיוק חוזרים ואיך. הערפול וההודעות הסותרות מוסיפים גם הם למתח ולחששות. בכדי לסייע בהתמודדותכם, ברצוני להציע מספר טיפים לגבי מה בכל זאת אפשר לעשות כדי להקל על הילדים ועלינו.
עם החזרה לשגרה יצטרכו הורים לשנות את הדרישות שהם מציבים לילדיהם ביומיום של תקופת הקורונה. תקופה זו, התאפיינה בירידה ברמת הדרישות וצמצומן לפתיחת הזום בתשע בוקר למספר שעות ואז מתן היתר בלתי מוגבל כמעט לשעות מסך, רביצה במיטה, אכילת ממתקים והליכה לישון בשעה מאוחרת. כל אלה ישתנו עם החזרה ההדרגתית ללימודים והדבר עלול להעלות מספר מוקדי קושי עיקריים.
המעבר מהסגר לחזרה לשגרה ושינויי ההנחיות המהירים בתקופת הקורונה מחייבים הסתגלות מהירה למציאות משתנה. מציאות זו מלווה בחוסר ודאות גדול המאתגר אותנו כהורים ואת ילדינו. התגובות למצב זה שונות מאדם לאדם - אצל חלק מאתנו יש געגוע למה שהיה ורצון עז לחזור לשגרה המוכרת, ואילו אצל חלק מאתנו החזרה לשגרה מלווה בחשש ואולי אף בחרדה, למשל לגבי הסיכון להידבקות במגיפה שלי או של הקרובים לי.בכל מקרה – מה שהיה הוא לא מה שיהיה. החזרה לשגרה אינה אותה שגרה שהיינו מורגלים אליה והיא דורשת הסתגלות מחודשת להגבלות שנכפות עלינו.