30/12/2020
כמעט בלי שהרגשנו שנת 2020 הגיעה לסופה. השנה הזו הייתה מן הבלתי צפויות שנתקלנו בהן, וכללה עבור רובנו אתגרים והתמודדויות לא פשוטות. במהלכה ניסינו אנחנו בצוות האתר להציע לכם כתבות, ראיונות ותכנים שיוכלו להקל במקצת על ההתמודדות ולהוות קרקע יציבה. ואתם? הצבעתם ברגליים! קראתם, צפיתם ושיתפתם בהמוניכם. אז הכנו לכם כאן סיכום שנה שמלא בתכנים שהכי אהבתם בשנת 2020.
הורים רבים נאלצים להתמודד עם פחדים שונים של ילדיהם, שעשויים למצוא את עצמם בשלב כזה או אחר בחייהם מפחדים אנושות מהחושך, מתקשים ללכת לישון לבד במיטתם, חרדים מפני יצורים דמיוניים כמו מכשפות, או ברוח התקופה . בשיחה הבאה ננסה להגדיר מהם פחדים וחרדות של ילדים, אילו סוגי פחדים נפוצים קיימים וכיצד ניתן להתמודד עימם ביעילות.
מוות הינו הדבר הכי בטוח בחיים. במובן, זה המוות הוא המקום בו כולנו שווים. האסוציאציה המיידית והאוניברסלית למוות הינה של פחד, והרי שמרבית בני האדם מפחדים מהמוות הבלתי נמנע. אנו מפחדים מהמוות של עצמנו וממוות של יקירנו ואהובנו, ובהתאם, חלומות על מוות מעוררים בנו בדרך כלל פחד עוצמתי. אך האם החלום מבשר על אסון מתקרב, או אולי בכלל מרמז על רצון להרע למישהו?
הפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD) היא תגובת דחק מתמשכת לאירוע טראומטי, אשר כוללת חודרנות, עוררות מוגברת והימנעות מגירויים המזכירים את האירוע הטראומטי. תגובות דחק לאירוע טראומטי הן נורמליות בטווח הזמן שסמוך לאירוע, ואף נחשבות אדפטיביות ומועילות. אולם, באם סימפטומים אלו נמשכים לטווח של יותר מחודש לאחר האירוע, מדובר בהפרעת דחק פוסט טראומטית.
"גם סבתא הייתה פעם ילדה? לא יכול להיות!" - הצהרה שאולי יצא לכם לשמוע מצד נכדים צעירים המתוודעים לעובדה שסבא וסבתא לא נולדו זקנים. רובנו, לאורך ילדותנו, התבגרותנו ובגרותנו, מתקשים להאמין כי חוקי ההזדקנות חלים גם עלינו, זה מרגיש כה רחוק.עם זאת, בשלב מסוים אנו נאלצים להודות שהנה הם כאן - שינויים פיסיים ונפשיים איתם עלינו להתמודד בכדי להפוך גם את שנות ההזדקנות לשנים מספקות ומשמעותיות.