קבלת ההחלטה לפנות לטיפול היא אף פעם לא פשוטה. הדרך מהבית הבטוח והמוכר אל הקליניקה הלא-ידועה, עלולה להיות ארוכה ומבלבלת. בצומת זה אנחנו שואלים את עצמנו שאלות חשובות אך מערערות – האם טיפול נפשי יעזור לקשיים שלי? האם אני באמת צריכה טיפול או שהזמן פשוט יעשה את שלו? ולמה שאספר על חיי האישיים לאדם זר? הכתבה הבאה תנסה לענות על חלק מהשאלות בדרך לפנייה לטיפול.
בשנים האחרונות גברה ההתעניינות במדיטציה ברחבי העולם, והקשר שנמצא במחקרים בינה לבין הפחתת לחץ ושיפור בסימפטומים נפשיים מושך רבים להתנסות בתרגול טכניקות מדיטציה שונות. בכתבה הבאה נכיר את מאפייני המדיטציה, את יתרונותיה ואת האופן שבו היא משפיעה על רווחה נפשית וגופנית.
הקשר בין גוף ונפש זכה להתייחסות משחר ההיסטוריה ושאלת "הביצה והתרנגולת" – האם הגוף משפיע על הנפש או להיפך, וכיצד – העסיקה תיאורטיקנים, חוקרים, רופאים ופסיכולוגים. כיום, נראה כי מרבית העיסוק אינו במי משפיע על מי, אלא בקשר ההדדי המורכב הקיים בין הגוף לנפש, ובאופן ספציפי בין הבריאות הפיזית לבריאות הנפשית. אך מה המשמעות של הקשר בין בריאות הגוף לבריאות הנפש?
עולם בריאות הנפש הוא רחב ומגוון, ובתוכו ניתן למצוא מידע רב הן לגבי טיפוח רווחה נפשית ושגשוג פסיכולוגי והן לגבי התמודדויות נפשיות שונות ואבחנות פסיכיאטריות. שני צדי המטבע הללו חשובים ולכן לצד כתבות אשר עוסקות בקידום הרווחה הנפשית שלנו, החלטנו להזכיר לכם כאן גם את מדריך האבחנות של בטיפולנט אשר מאגד בתוכו אינפורמציה לגבי גורמים, התמודדות ודרכי טיפול באבחנות נפשיות שונות.