14/10/2020
התקופה בה אנו חיים מאז שנכנסה הקורונה לחיינו, היא מורכבת ולא פשוטה לעיכול. אנו מצויים בימים של סגר, מגפה וטלטלות פוליטיות תדירות. על אף שאת המציאות החיצונית קשה לשנות כרגע, ייתכן שישנן דרכים להתמודד איתה טוב יותר, מתוך השפעה על המציאות הפנימית והנפשית. בין הדרכים הללו ניתן למצוא את עולם המיינדפולנס, המדיטציה והפסיכולוגיה הבודהיסטית שמציעים פרספקטיבה מעט שונה על קשיים נפשיים ובהם בחרנו להתמקד בניוזלטר של השבוע
ימי הסגר בתקופת החגים יכולים לאתגר משפחות וזוגות באופן שונה, אך סביר שיאתגרו. במיוחד הורים לילדים קטנים, הצפויים לחוות את עומס הטיפול היום-יומי, בעודם נדרשים לעבוד ולבצע משימות רבות אחרות. אחד הדברים הקשים במיוחד הוא שזו יכולה להיות תקופה שמעמידה לנו מראה מול דברים שאנחנו לא תמיד רוצים לראות או להתמודד עימם. אותם דברים שאנחנו נוהגים להדחיק או להכחיש, אם לגבי הזוגיות, האקלים המשפחתי או לגבי ההורות שלנו.
חווים לחץ? ניסיתם טיפול או תרופות שלא הועילו לכם? או אולי פשוט בא לכם לנסות משהו קצת שונה? יכול להיות שתרגול מדיטציה הוא הפתרון בשבילכם. במאמר הנוכחי אנו מביאים לכם 10 שאלות ותשובות לגבי מדיטציה, שיוכלו לשפוך אור על התרגול המסתורי שמועיל לאנשים ברחבי העולם בהתמודדות עם לחץ.
כשאנחנו מרגישים רגשות שליליים ודאגה, אנחנו נוטים לנסות לפתור זאת על ידי סילוק המחשבות הקשות באופן מידי. זה לא תמיד עובד. שימוש בטכניקת מיינדפולנס יעזור לכם להאט, להירגע, להיות נוכחים ומודעים, ולקבל החלטות רציונליות ומועילות. הטכניקה הזו יכולה לשמש אתכם בכל זמן, כשאתם מצחצחים שיניים או מחכים שהמים בקומקום ירתחו. אתם יכולים להשתמש בה לשתי דקות או לחצי שעה, תלוי בזמן שאתם זקוקים לו על מנת להירגע..
מיינדפולנס (קשיבות) הוא תרגול של מודעות לרגע הנוכחי, תוך שימת דגש על פתיחות לחוויה ללא שיפוט במונחים של טוב או רע. המודעות הינה לחוויה החושית תוך חקירה של היבטיה השונים ב"כאן ועכשיו". תרגול מיינדפולנס משפיע על התפיסה שלנו את המציאות ואת האופן שבו אנו חווים את העולם. הגעה למצב תודעתי זה יכולה לאפשר תחושה של שחרור ושלווה פנימית.